13 °C Budapest

Gyémántberakásos hitelkártyával villoghatnak a gazdagok!

Pénzcentrum
2008. november 4. 18:00

A MasterCard és a Kazkommertsbank közös munkájának eredményeképpen rövidesen piacra dobják az aranyozott borítású, gyémánt berakásos hitelkártyát Kazahsztánban. A bank a nemzetközi pénzpiacok hanyatlása ellenére bevezeti a gyémánt hitelkártyát, amely bank elképzelései szerint csak a leggazdagabb szerencsések kiváltsága lehet majd.

A 16 milliós országban körülbelül 12 ezerre tehető a milliomosok száma, a gyémánttal díszített kártyák számát azonban ezer darabban korlátozza a kibocsátó. A kártyát egyedivé teszi a közepébe ágyazott 0,02 karátos gyémánt, a férfiaknak szánt plasztikot egy szárnyaló paripa díszíti, míg a hölgyek kártyáján egy páva díszeleg majd.

A két hét múlva bevezetésre kerülő kártya éves díja ezer dollár (200 ezer forint) , melyhez 50 ezer dolláros (10 millió forintos) hitelkeret és 24 órás személyes pénzügyi tanácsadó szolgálat tartozik majd. A pénzintézet havonta 30 ilyen kártyát bocsát ki, a tervek szerint összesen ezer gyémántkártya talál majd gazdára a VIP ügyfelek körében.

Az 1991-ben függetlenné lett volt szovjet tagköztársaság bőséges ásványkincs készletekkel és egyéb energiahordozókkal rendelkezik. 2010-re Kazahsztán lehet a világ vezető urán exportőre, de még gyémántbányával is rendelkezik.

A bank tesztelte a gyémánt berakást, hogy az ne sérüljön a használat (fizetés, készpénz felvét) során. A bank vezérigazgatója szerint a napi használat helyett inkább presztízskérdés lesz, hogy valakinek lesz-e ilyen kártya a tárcájában.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?