13 °C Budapest

A hitelkártya szorításában: itt az ideje jó adósnak lenni..

Pénzcentrum
2008. november 3. 10:30

Pénzügyi szakértők többször felhívták már a figyelmet, hogy a hitelkártya lehet a válság következő áldozata, különösen ami az Egyesült Államokat illeti, hiszen ott egy ügyfél átlagosan 7-8 hitelkártyával is rendelkezik, melyek mögött hatalmas tartozások állnak. De most eljött a szigor ideje...

Tavaly év végén az Egyesült Államokat már csak a hitelkártya-tartozások összege alapján is joggal illették a fogyasztói társadalom jelzővel, hiszen az említett összeg 961 milliárd dollárra rúgott.

Ugyan ez elenyészőnek tűnik a jelzáloghitelek 11 ezer milliárdos összegéhez képest, a pénzintézetek mégis kezdik felismerni a korábbi felelőtlen hitelkártya-osztogatás negatív következményeit, az egyre gyakoribbá váló adós-bedőléseket, nem beszélve a munkanélküliség emelkedéséről, így ezen termék esetén is szigorítani kezdik a feltételeket.

A leggyakoribb lépés a kártyakibocsátók részéről a késedelmes fizetések utáni "büntető-lépések" szigorítása, vagyis a késedelmi kamat emelés, illetve a hitelkeret csökkentés. Az ügyfelek helyzetét csak nehezíti, hogy az USA-ban a bankok akár bejelentés nélkül megemelhetik a kamatokat.

Ez azonban nem csak a hitelkártya-tartozás vonatkozásában jelent problémát az ügyfeleknek, hanem a hitelminősítésük romlásán keresztül egyéb banki termékek iránti igényüket, így autó-, vagy lakáshitel igényüket is elutasíthatják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egyre több irányból nehezedik már nyomás az adósokra, hogy minősítésüket, bankok általi megítélésüket feljavítsák, és kegyeiket elnyerjék, ami egy teljesen új felállást jelent az amerikai átlagpolgárok szármára, akik eddig ahhoz voltak hozzászokva, hogy a bankok szinte tálcán kínálták az újabb és újabb hitelkonstrukciókat.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04