16 °C Budapest

FED: mindenki a kamatcsökkentésre szavazott

Pénzcentrum
2007. október 10. 09:05

Tegnap este hozták nyilvánosságra a FED Nyíltpiaci Bizottsága legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét. A piac nagy érdeklődéssel várta a dokumentumot, kérdés volt, hogy a Bizottság mennyire volt homogén a kamatcsökkentés kérdésében. A jegyzőkönyv szerint senki nem volt a kamatvágás ellen, ami a tőzsdén és az állampapírpicon is nagy rally-t okozott.

A piac nagy érdeklődéssel várta a dokumentumot, kérdés volt, hogy a Bizottság mennyire volt homogén a kamatcsökkentés kérdésében. A jegyzőkönyv szerint senki nem volt a kamatvágás ellen, ami a tőzsdén és az állampapírpicon is nagy rally-t okozott.

A döntéshozók az egyöntetű kamatcsökkentés mellett ugyanakkor azt is jelezték, hogy a következő kamatdöntések érdemben függenek a folyamatosan megismert gazdasági adatoktól folyamatoktól is.

A legutóbbi kamatcsökkentés egyik legfontosabb oka az volt, hogy az ingatlanpiacon illetve hitelderivatívák piacán mutatkozó válság esetleg érdemben befolyásolhatja a gazdaság más területeinek működését is. Ez a foglalkoztatottság és a gazdasági teljesítmény csökkenéséhez vezetett volna.

A FED a korábbiakhoz képest a döntéssel párhuzamosan lefelé módosította növekedési prognózisait, ezzel párhuzamosan a jelenleginél kicsivel magasabb munkanélküliséget vár.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A federal funds rate értéke jelenleg 4.75%-on áll. A piac az év végén, jövő év elején számít még egy további kisebb kamatcsökkentésre.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?