7 °C Budapest

Új hitelkártya a MasterCardtól - a "tehetőseknek" szól

Pénzcentrum
2007. október 3. 10:41

Az elsőként Nagy Britanniában bevezetésre kerülő World™ MasterCard® hitelkártya a hétköznapokban is jól használható kedvezményeket és utazási szolgáltatásokat nyújt az úgynevezett "mass affluent" célcsoport, azaz a társadalomban nagy arányban megtalálható tehetősek számára.

"Az említett csoport a brit lakosság mintegy 12 %-át, a teljes magyar népesség 6-8%-át adja" - mondja Zdenek Houser, a MasterCard Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. "A World MasterCard használói évente legalább 3 vagy több alkalommal utaznak külföldre, és bár jövedelmük alapján tehetősnek mondhatók, nem vallják magukat gazdagnak. Elsődleges szempontjaik a biztonság és a költségtudatosság, de fontosnak tartják a minőséget is."

"Bár a World MasterCard szolgáltatási háttere országonként változik - mutat rá Zdenek Houser, - általánosságban elmondható, hogy a kártya szinte minden utazási helyzetben jól használható. A World MasterCard tartalmazhat házastársra és gyermekekre is kiterjedő balesetbiztosítást; csomagkésésre vagy elvesztésre szóló; útlemondási-, valamint csatlakozás-, vagy járatindulás elmulasztására vonatkozó biztosítást is. Autóbérlés esetén sem szükséges külön szerződést kötni: a kártya viseli a bérelt jármű baleseti kockázatát.

A World MasterCard több mint huszonnégy millió kereskedői elfogadóhelyen és egymillió készpénzfelvevő automatánál használható világszerte. Jellemzője a magas, azonnal rendelkezésre álló hitelkeret, a sürgősségi kártyapótlás, valamint a készpénzelőleg biztosítása. A kártya jó szolgálatot tehet otthon is, hiszen téríti a lakáskulcs, kártya és nagyobb értékű ingóságok elvesztése, ellopása esetén keletkezett kárt, valamint kibocsátótól függően jelentős kedvezmények, pontgyűjtő akciók kapcsolódhatnak hozzá.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 11:09
A hazai reklámgyakorlat önszabályozó elveinek kialakítását végző szervezet idei közgyűlésen az elmúl...
Holdblog  |  2022. december 5. 05:59
Full disclosure: nem vagyok nagy kedvelője a városunk járdáit teleszemetelő bérelhető elektromos rol...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?