15 °C Budapest

Új hitelkártya a MasterCardtól - a "tehetőseknek" szól

Pénzcentrum
2007. október 3. 10:41

Az elsőként Nagy Britanniában bevezetésre kerülő World™ MasterCard® hitelkártya a hétköznapokban is jól használható kedvezményeket és utazási szolgáltatásokat nyújt az úgynevezett "mass affluent" célcsoport, azaz a társadalomban nagy arányban megtalálható tehetősek számára.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Az említett csoport a brit lakosság mintegy 12 %-át, a teljes magyar népesség 6-8%-át adja" - mondja Zdenek Houser, a MasterCard Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. "A World MasterCard használói évente legalább 3 vagy több alkalommal utaznak külföldre, és bár jövedelmük alapján tehetősnek mondhatók, nem vallják magukat gazdagnak. Elsődleges szempontjaik a biztonság és a költségtudatosság, de fontosnak tartják a minőséget is."

"Bár a World MasterCard szolgáltatási háttere országonként változik - mutat rá Zdenek Houser, - általánosságban elmondható, hogy a kártya szinte minden utazási helyzetben jól használható. A World MasterCard tartalmazhat házastársra és gyermekekre is kiterjedő balesetbiztosítást; csomagkésésre vagy elvesztésre szóló; útlemondási-, valamint csatlakozás-, vagy járatindulás elmulasztására vonatkozó biztosítást is. Autóbérlés esetén sem szükséges külön szerződést kötni: a kártya viseli a bérelt jármű baleseti kockázatát.

A World MasterCard több mint huszonnégy millió kereskedői elfogadóhelyen és egymillió készpénzfelvevő automatánál használható világszerte. Jellemzője a magas, azonnal rendelkezésre álló hitelkeret, a sürgősségi kártyapótlás, valamint a készpénzelőleg biztosítása. A kártya jó szolgálatot tehet otthon is, hiszen téríti a lakáskulcs, kártya és nagyobb értékű ingóságok elvesztése, ellopása esetén keletkezett kárt, valamint kibocsátótól függően jelentős kedvezmények, pontgyűjtő akciók kapcsolódhatnak hozzá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00