Illetéktelen adatszerzési kísérlet a CIB ügyfelei ellen

Pénzcentrum
2007. október 3. 14:38

Tegnap este ismeretlen személyek a CIB Bank nevében ügyfeleinknek e-mailt küldtek, melyben internetbanki azonosítóik megadását kérték. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy nem a banki honlapot, nem az internetes rendszert érte támadás, hanem közvetlenül az ügyfelektől próbáltak meg azonosítókat megszerezni - áll a bank sajtóközleményében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A levél szövegének megfogalmazásából arra lehet következtetni, hogy külföldi elkövetők, nagyon rossz magyarsággal készített e-mailjéről van szó.

A CIB Bank az álhonlapot haladéktalanul eltávolíttatta, értesítette a hatóságokat, valamint ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Mint arra korábban már több kommunikációs csatornán — honlapunkon, a CIB Internet Bank felületen, valamint Biztonsági SMS szolgáltatásunkat igénylő valamennyi ügyfelünk részére küldött külön SMS-ben — felhívtuk a figyelmet:

• a CIB Bank semmilyen esetben sem kéri sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit, és nem is szólítja fel ezek megadására vagy megváltoztatására!

Bankunk honlapján ügyfeleinknek figyelmébe ajánlottuk, hogy honlapunk címét (www.cib.hu) minden esetben kézzel írják be a böngésző címsorába, e-mailben kapott linkre kattintva soha ne lépjen be és ne adja meg az adatait!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A honlapon kívül a CIB Internet Bank belépőoldalán ismételten felhívtuk figyelmüket továbbá arra, hogy felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat minden körülmények között tartsák titokban, ne adják meg senkinek. Ügyfeleinek jelszavát a CIB Bank alkalmazottai sem kér(het)ik el az ügyintézés során.

Ügyfeleink a CIB Bank honlapján (http://www.cib.hu/cibib/ibbizt/ontol/kerunk) "Amit Öntől kérünk" hivatkozás alatt - ezidáig is elérhető - további információkat találnak, melyek segítségükre lehetnek abban, hogy valamennyi banki szolgáltatásunkat biztonságosan vehessék igénybe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?