3 °C Budapest

Illetéktelen adatszerzési kísérlet a CIB ügyfelei ellen

Pénzcentrum
2007. október 3. 14:38

Tegnap este ismeretlen személyek a CIB Bank nevében ügyfeleinknek e-mailt küldtek, melyben internetbanki azonosítóik megadását kérték. Hangsúlyozni kívánjuk, hogy nem a banki honlapot, nem az internetes rendszert érte támadás, hanem közvetlenül az ügyfelektől próbáltak meg azonosítókat megszerezni - áll a bank sajtóközleményében.

A levél szövegének megfogalmazásából arra lehet következtetni, hogy külföldi elkövetők, nagyon rossz magyarsággal készített e-mailjéről van szó.

A CIB Bank az álhonlapot haladéktalanul eltávolíttatta, értesítette a hatóságokat, valamint ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Mint arra korábban már több kommunikációs csatornán — honlapunkon, a CIB Internet Bank felületen, valamint Biztonsági SMS szolgáltatásunkat igénylő valamennyi ügyfelünk részére küldött külön SMS-ben — felhívtuk a figyelmet:

• a CIB Bank semmilyen esetben sem kéri sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit, és nem is szólítja fel ezek megadására vagy megváltoztatására!

Bankunk honlapján ügyfeleinknek figyelmébe ajánlottuk, hogy honlapunk címét (www.cib.hu) minden esetben kézzel írják be a böngésző címsorába, e-mailben kapott linkre kattintva soha ne lépjen be és ne adja meg az adatait!

A honlapon kívül a CIB Internet Bank belépőoldalán ismételten felhívtuk figyelmüket továbbá arra, hogy felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat minden körülmények között tartsák titokban, ne adják meg senkinek. Ügyfeleinek jelszavát a CIB Bank alkalmazottai sem kér(het)ik el az ügyintézés során.

Ügyfeleink a CIB Bank honlapján (http://www.cib.hu/cibib/ibbizt/ontol/kerunk) "Amit Öntől kérünk" hivatkozás alatt - ezidáig is elérhető - további információkat találnak, melyek segítségükre lehetnek abban, hogy valamennyi banki szolgáltatásunkat biztonságosan vehessék igénybe.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?