Már nem kell a svájci hitel senkinek?

Pénzcentrum
2007. október 2. 16:00

2007 augusztusában a háztartási szektor fogyasztási hiteleinek átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója csökkent, míg az egyéb hitelek átlagos kamatlába emelkedett. A svájci frankban denominált fogyasztási és lakáscélú hitelek új szerződéseinek értéke augusztusban is magas volt, azonban megállt új szerződések értékének 2007. február óta tartó növekedése - áll az MNB jelentésében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A háztartási szektor hiteleinek kamatlábai közül a fogyasztási hitelek átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója csökkent, míg az egyéb hitelek átlagos kamatlába emelkedett. A folyószámlahitelek átlagkamatlába a 2007. márciusi értékre tért vissza, 20,40%-ot tett ki. A folyószámlahitelek átlagos kamatlábának szintje az elmúlt két évben enyhén emelkedett. A lakáscélú hitelek piaci szintű átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója augusztusban kismértékben nőtt, az átlagos kamatláb 10,56%-ot, az átlagos hitelköltség-mutató pedig 13,17%-ot tett ki.

A fogyasztási hitelek átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója az elmúlt négy havi változatlan szintről a 2006. decemberi érték közelébe csökkent. Az átlagos kamatláb 16,73%-ot, az átlagos hitelköltség mutató pedig 24,26%-ot tett ki augusztusban. Az egyéb hitelek átlagos kamatlába a hitelek összetételének megváltozása miatt 13,64%-ra emelkedett.

2007. augusztusban a fogyasztási hitelek új szerződéseinek értéke emelkedett, míg a lakáscélú és az egyéb hiteleké csökkent. A fogyasztási hitelek új szerződéseinek értéke 22,1 milliárd forint, a lakáscélú hiteleké 10,8 milliárd forint, az egyéb hiteleké pedig 4,4 milliárd forint volt.

Az euróban denominált hitelek új szerződéseinek értéke augusztusban összesen 1,9 milliárd forintot tett ki. Az euróban denominált folyószámlahitelek átlagos kamatlába az előző havi magasabb érték után 10,26%-ra csökkent a hitelek összetételének megváltozása miatt. A fogyasztási hitelek átlagos hitelköltség mutatója, valamint a lakáscélú hitelek kamatlába és hitelköltség mutatója is csökkent augusztusban. A fogyasztási hitelek és az egyéb hitelek átlagos kamatlába gyakorlatilag nem változott.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az euróban denominált hitelek3 új szerződéseinek értéke augusztusban összesen 1,9 milliárd forintot tett ki. Az euróban denominált folyószámlahitelek átlagos kamatlába az előző havi magasabb érték után 10,26%-ra csökkent a hitelek összetételének megváltozása miatt. A fogyasztási hitelek átlagos hitelköltség mutatója, valamint a lakáscélú hitelek kamatlába és hitelköltség mutatója is csökkent augusztusban. A fogyasztási hitelek és az egyéb hitelek átlagos kamatlába gyakorlatilag nem változott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?