7 °C Budapest

Már nem kell a svájci hitel senkinek?

Pénzcentrum
2007. október 2. 16:00

2007 augusztusában a háztartási szektor fogyasztási hiteleinek átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója csökkent, míg az egyéb hitelek átlagos kamatlába emelkedett. A svájci frankban denominált fogyasztási és lakáscélú hitelek új szerződéseinek értéke augusztusban is magas volt, azonban megállt új szerződések értékének 2007. február óta tartó növekedése - áll az MNB jelentésében.

A háztartási szektor hiteleinek kamatlábai közül a fogyasztási hitelek átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója csökkent, míg az egyéb hitelek átlagos kamatlába emelkedett. A folyószámlahitelek átlagkamatlába a 2007. márciusi értékre tért vissza, 20,40%-ot tett ki. A folyószámlahitelek átlagos kamatlábának szintje az elmúlt két évben enyhén emelkedett. A lakáscélú hitelek piaci szintű átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója augusztusban kismértékben nőtt, az átlagos kamatláb 10,56%-ot, az átlagos hitelköltség-mutató pedig 13,17%-ot tett ki.

A fogyasztási hitelek átlagos kamatlába és hitelköltség mutatója az elmúlt négy havi változatlan szintről a 2006. decemberi érték közelébe csökkent. Az átlagos kamatláb 16,73%-ot, az átlagos hitelköltség mutató pedig 24,26%-ot tett ki augusztusban. Az egyéb hitelek átlagos kamatlába a hitelek összetételének megváltozása miatt 13,64%-ra emelkedett.

2007. augusztusban a fogyasztási hitelek új szerződéseinek értéke emelkedett, míg a lakáscélú és az egyéb hiteleké csökkent. A fogyasztási hitelek új szerződéseinek értéke 22,1 milliárd forint, a lakáscélú hiteleké 10,8 milliárd forint, az egyéb hiteleké pedig 4,4 milliárd forint volt.

Az euróban denominált hitelek új szerződéseinek értéke augusztusban összesen 1,9 milliárd forintot tett ki. Az euróban denominált folyószámlahitelek átlagos kamatlába az előző havi magasabb érték után 10,26%-ra csökkent a hitelek összetételének megváltozása miatt. A fogyasztási hitelek átlagos hitelköltség mutatója, valamint a lakáscélú hitelek kamatlába és hitelköltség mutatója is csökkent augusztusban. A fogyasztási hitelek és az egyéb hitelek átlagos kamatlába gyakorlatilag nem változott.

Az euróban denominált hitelek3 új szerződéseinek értéke augusztusban összesen 1,9 milliárd forintot tett ki. Az euróban denominált folyószámlahitelek átlagos kamatlába az előző havi magasabb érték után 10,26%-ra csökkent a hitelek összetételének megváltozása miatt. A fogyasztási hitelek átlagos hitelköltség mutatója, valamint a lakáscélú hitelek kamatlába és hitelköltség mutatója is csökkent augusztusban. A fogyasztási hitelek és az egyéb hitelek átlagos kamatlába gyakorlatilag nem változott.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 5. 10:33
Újraindul a Frizbi, Hajdú Péter másfél évtizedes múlttal rendelkező műsora.
Holdblog  |  2022. december 5. 05:59
Full disclosure: nem vagyok nagy kedvelője a városunk járdáit teleszemetelő bérelhető elektromos rol...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?