3 °C Budapest

Negyedmillióan veszítik el lakásukat! Rémes 3 hónap áll előttünk...

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 10:05

A 450 ezer másodlagos jelzáloghitel adós mintegy fele veszítheti el ingatlanát az elkövetkező három hónap során az Egyesült Államokban, mivel a törlesztőrészletük emelkedése ellenére nem tudnak refinanszíroztatni és a kormányzat által meghirdetett segélyprogramra sem kvalifikálják magukat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Credit Suisse adatai szerint azon hiteladósok száma, akik törlesztőrészlete megugrik a következő 3 hónap során, a valaha volt második legdrámaibb negyedévet eredményezi. Az érintettek 27%-a már most is elmaradásban van a törlesztéssel a First American LoanPerformance adatai szerint, így nem kvalifikálják magukat a Bush által meghirdetett segítség igénybe vételére.

A CoreLogic mérései szerint az érintettek átlagosan 26%-os, azaz 400 dolláros törlesztő-emelkedést kénytelenek elviselni az elkövetkező hónapokban. Jelenleg is sokan vannak már olyanok, akik többel tartoznak, mint amit a fedezetül felajánlott ingatlanjuk ér, így teljesen racionális lépésként átadják majd a finanszírozónak a házat, mely nem hat éppen kedvezően az ingatlanpiacra.

Utóbbi szegmens a tengerentúlon jelenleg sincs éppen rózsás helyzetben: egy használt ingatlan eladása most átlagosan 9,6 hónapot vesz igénybe, mely 8 éve nem látott hosszúságú periódus.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?