16 °C Budapest

Elit hitelkártyák - épphogy meg nem szólalnak?

Pénzcentrum
2007. július 5. 16:00

Egyre inkább arról szólnak a hírek, hogy a lakosság nagy része bajban van hitelkártya adósságának törlesztésével, így aztán a Forbes szerint szinte természetesnek tekinthető, hogy az egyes bankok olyan ügyfélszegmensek felé veszik az irányt, ahol kevesebb gond akad a fizetéssel, nevezetesen a gazdagok, pontosabban a nagyon gazdagok felé indulnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Legalábbis Amerikában az elitkártyák piacán egyre több, különösebbnél különösebb kedvezményeket kínáló - magánrepülőgépekhez való hozzáférés, személyes vásárlási szolgáltatások - termék.

Júniusban csatlakozott a körhöz a Bank of America (BA), az Accolades nevet viselő kártyájával, melyet az American Express hálózatán keresztül bocsátanak ki. A hitelkártyához számos kedvezmény ját, így például prémium koncertjegyek, légiutazási pontgyűjtő programok, sőt az éves díjat elengedi a bank azon vásárlóinak, akik igénybe veszik a private banking üzletág befektetési és vagyonkezelési szolgáltatásait.

A kártya kibocsátása egyébként éppen akkor történt meg, mikor a Charlotte bank a U.S. Trustot vásárolta fel, amely egy a szupergazdag réteg számára kínál privát-banki szolgáltatásokat. A BA hitelezési és banki üzletági igazgatója szerint természetesen ez csak véletlen egybeesés lehet.

Mindenesetre a U.S. Trust még mindig megelőzi mind a BA-t, mind a JPMorgant, valamint a Citibankot a privát bankok rangsorában. Az ultra gazdagok számára nyújtott szolgáltatások területét sokáig a JPMorgan és a nagy brókerházak dominanciája jellemezte. A szereplők számának növekedésével pedig egyre nehezebbé válik az érvényesülés, ezért aztán az egyes bankok brókercégek kénytelenek érdekes, különleges kedvezményeket, funkciókat kitalálni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az elit hitelkártyák piacán ugyan a késedelmi kamatokból és díjakból nem lehet nagyot "kaszálni", azért nem maradnak szegényen a kibocsátók sem, ugyanis még mindig le lehet vonni az egyes tranzakciók után is díjat. Az American Express hálózatában történő tranzakciók után általában 4 százalékos díjat kell fizetni, vagyis egy 60 ezer dolláros (~10 millió forintos) kocsiért 2400 dollár (~434 ezer forint) üti a kibocsátó markát. Ha ennek még csak a felét is tartja meg a kibocsátó (a másik felét a különleges kedvezményekre költi), akkor is elég szép summára tehet szert.

Természetesen csupán az, hogy valakinek sok pénze van, még nem jelenti egyenesen azt, hogy jól jár egy ilyen hitelkártyával, hiszen bizonyos feltételeknek meg kell felelni. Így például az Amex Black kártya éves díja 2500 dollár, és évente minimum 250 ezer dollárt kell elkölteni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?