Új hitelkártya bizarr feltetélekkel - csak nehogy...

Pénzcentrum
2007. július 3. 16:00

Már a környezetbarát építési technológiák behatóbb megismerése közben is tapasztalhattuk, Nyugat-Európában általános tendencia, hogy a pénzügyi intézmények és az állam is kamatcsökkentéssel támogatja azon ügyfeleket, illetve állampolgárokat, akik a hagyományos szemlélettel felhagyva, a környezetet óvó megoldást választanak.

Nemrégiben jelent meg az első "zöld" hitelkártya, amely bizonyos kedvezményekben részesíti a bio, illetve környezetbarát termékeket vásárlókat, illetve a befizetett kamatok felét környezetvédelmi célok támogatására fordítja. A szakértők szerint azonban, bár értékelendő a legnagyobb brit kártyakibocsátó igyekezete a környezet védelmét támogatni kívánó ügyfelek ösztönzésére, az e célra megszületett hitelkártya-konstrukció hagy némi kívánnivalót maga után.

Elsőként ki kell emelnünk, hogy azon ügyfelek, akik hónapról hónapra kamatmentesen veszik igénybe a kibocsátó által rendelkezésre álló hitelkeretet, vagyis minden alkalommal a teljes összeget visszatörlesztik, a zöld kártya kibocsátásával nem járulnak hozzá a környezetvédelmi projektek támogatásához, hiszen a kibocsátó számára magatartásuk veszteséges és a "jótékonysági" céloktól forrásokat von el.

Azok számára pedig, akik a kamatmentességet nem tudják kihasználni, jobb megoldás is létezik a viszonylag magas kamatokkal rendelkező kártyánál, amely csupán a "zöld"-nek minősített termékek esetében nyújt kamatkedvezményt. Az egyéb konstrukciók választása miatt "megmaradó" kamatkülönbözetet pedig az ügyfél saját elgondolása szerint használhatja fel környezetvédelmi célokra, vagy akár affinity kártyát is vásárolhat.

A legnagyobb kibocsátó zöld kártyája azok számára jelenthet jó megoldást, akik sokat utaznak tömegközlekedéssel, illetve nagyobb mennyiségben vásárolnak bio élelmiszert, ebben az esetben ugyanis a piacon jellemző kamatoknál kedvezőbb feltételek vonatkoznak a kamatmentes periódus alatt vissza nem fizetett hitelösszegre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár hazánkban jelenleg nem találkozhatunk hasonló konstrukcióval, mert a környezetvédelmi szempontok jelenleg eléggé hátul szerepelnek az ügyfelek fontossági listáján, a globálisan jellemző trendből kiindulva, mindenképpen valószínűsíthető későbbi megjelenésük.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?