Új hitelkártya bizarr feltetélekkel - csak nehogy...

Pénzcentrum
2007. július 3. 16:00

Már a környezetbarát építési technológiák behatóbb megismerése közben is tapasztalhattuk, Nyugat-Európában általános tendencia, hogy a pénzügyi intézmények és az állam is kamatcsökkentéssel támogatja azon ügyfeleket, illetve állampolgárokat, akik a hagyományos szemlélettel felhagyva, a környezetet óvó megoldást választanak.

Nemrégiben jelent meg az első "zöld" hitelkártya, amely bizonyos kedvezményekben részesíti a bio, illetve környezetbarát termékeket vásárlókat, illetve a befizetett kamatok felét környezetvédelmi célok támogatására fordítja. A szakértők szerint azonban, bár értékelendő a legnagyobb brit kártyakibocsátó igyekezete a környezet védelmét támogatni kívánó ügyfelek ösztönzésére, az e célra megszületett hitelkártya-konstrukció hagy némi kívánnivalót maga után.

Elsőként ki kell emelnünk, hogy azon ügyfelek, akik hónapról hónapra kamatmentesen veszik igénybe a kibocsátó által rendelkezésre álló hitelkeretet, vagyis minden alkalommal a teljes összeget visszatörlesztik, a zöld kártya kibocsátásával nem járulnak hozzá a környezetvédelmi projektek támogatásához, hiszen a kibocsátó számára magatartásuk veszteséges és a "jótékonysági" céloktól forrásokat von el.

Azok számára pedig, akik a kamatmentességet nem tudják kihasználni, jobb megoldás is létezik a viszonylag magas kamatokkal rendelkező kártyánál, amely csupán a "zöld"-nek minősített termékek esetében nyújt kamatkedvezményt. Az egyéb konstrukciók választása miatt "megmaradó" kamatkülönbözetet pedig az ügyfél saját elgondolása szerint használhatja fel környezetvédelmi célokra, vagy akár affinity kártyát is vásárolhat.

A legnagyobb kibocsátó zöld kártyája azok számára jelenthet jó megoldást, akik sokat utaznak tömegközlekedéssel, illetve nagyobb mennyiségben vásárolnak bio élelmiszert, ebben az esetben ugyanis a piacon jellemző kamatoknál kedvezőbb feltételek vonatkoznak a kamatmentes periódus alatt vissza nem fizetett hitelösszegre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár hazánkban jelenleg nem találkozhatunk hasonló konstrukcióval, mert a környezetvédelmi szempontok jelenleg eléggé hátul szerepelnek az ügyfelek fontossági listáján, a globálisan jellemző trendből kiindulva, mindenképpen valószínűsíthető későbbi megjelenésük.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem