Szeretjük a kártyát? - fejlődik a bankkártyák piaca

Pénzcentrum
2007. január 25. 10:00

Jana Lvova, a Visa Europe Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős területi vezetője szerint szépen fejlődik a hazai bankkártyapiac.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 2006 szeptemberével záródó pénzügyi évben csaknem 24 százalékkal emelkedett a kereskedőhelyi, Visa kártyával végrehajtott fogyasztói költések értéke, s így elérte az 1,3 milliárd eurót. Szeptember végén 2,7 millió Visa bankkártya volt forgalomban itthon, s ez több mint 7 százalékkal meghaladja az egy évvel korábbit - adja hírül a Világgazdaság.

Ami a POS-terminálokat illeti, 1,1 milliárd euró értékben hajtottak végre fizetési tranzakciókat Visa betéti kártyákkal, s ez negyedével haladja meg a bázisidőszaki értéket. A hitelkártyáknál 18,7 százalékos POS-forgalomemelkedés volt tapasztalható, így a forgalom 190 millió euró fölé emelkedett.

A Visa Europe országai közül hazánkban volt a legalacsonyabb a bejelentett kártyacsalások száma. A területi igazgató elmondása szerint a Visa Europe az idei évben a kártyás fizetések arányának további emelését tartja a fő prioritásnak Magyarországon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07