3 °C Budapest

Kártyás fizetés mindenhol: a kicsiknek is van megoldás

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:21

A legkisebb üzletekben is képesek lehetetnek fogadni a bankkártyával fizetni kívánó ügyfeleket. Az értékesítéssel foglalkozó kis- és középvállalatok az ehhez szükséges terminált meg is vásárolhatják. A szolgáltatást nyújtó Ingenico szerint a befektetés rövid idő alatt megtérülhet.

A legkisebb üzletekben is lehetővé válhat a bankkártyás fizetés a jövőben. Az Ingenico saját terminál kiépítését teszi lehetővé a kis- és középvállalkozásoknak. A cég stratégiai igazgatója szerint így egyszeri beruházással a banki ajánlatoktól eltérően is kiépíthető olyan rendszer, amellyel az üzletek fogadni tudják a bankkártyával fizetni kívánó vevőket. Lévai Gábor szerint a pénzintézetek ajánlatai általában nem a kis cégeknek készülnek, hanem a nagyobb forgalmú üzleteket, láncokat, benzinkutakat részesítik előnyben. Kiemelte, az Ingenico éppen ezért biztosítja a közvetlen beszerzés lehetőségét mindazoknak, akik egy megfizethető készülék üzemeltetésével el tudnák érni, hogy üzletük kártyaelfogadó hellyé váljon.

Az igazgató úgy látja, hogy a befektetés rövid idő alatt megtérülhet, kiváltképp, ha az üzlet a terminálon más többletszolgáltatást - például telefonegyenleg-feltöltést, vagy pontgyűjtő akciót - is működtet. A bankok a kártyás vásárlások után a kereskedőtől levont tranzakciós díjaikban szerepeltetik a terminál üzemeltetésének költségeit, ezzel szemben az Ingenicotól vásárolt készülékek az üzletek tulajdonába kerülnek, így ezért nem kell az eszköz költségeit a forgalomfüggő tranzakciós díjba vontan kezelni - összegezte a szolgáltatás előnyét Lévai. Hozzátette azt is, hogy ettől függetlenül a pénzintézetek nem kerülhetők meg, hiszen a szolgáltatás pénzforgalmi részét csak ők tudják biztosítani, a terminált az Ingenicotól beszerző üzlet azonban erre "versenyeztetni" tudja a bankokat, így a számára legkedvezőbb ajánlatból választhat.

A bankkártya technológiában vezetőnek számító francia Ingenico hazai leányvállalata a korszerű terminálok gyártótóját képviseli Magyarországon. A szükséges szoftverek fejlesztése is Magyarországon történik, így az egyedi, a kis- vagy középvállalkozás személyes igényeinek megfelelő alkalmazások is elkészíthetők. A vállalkozások szoftverkövető szolgáltatást is vásárolhatnak a cégtől, így ha a banki alkalmazás változik, akkor a terminál szoftvere is azonnal reagálhat. A vállalat tapasztalatai azt mutatják, hogy emiatt az eszközök helyszíni javítására szinte alig van szükség. Az Ingencio 180 fős országos szervizhálózata ettől függetlenül 4 órán belül éjjel-nappal biztosítani tudja a hibaelhárítást. A cég szerint azzal, hogy terminált közvetlenül a gyártótól rendelik meg az ügyfelek, a beszerzési-, kommunikációs- és szervizköltségek is radikálisan csökkennek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 10:17
A Meduza 2021 óta külföldi ügynökként volt nyilvántartva, de a főügyészség szerint most már fenyeget...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Holdblog  |  2023. január 27. 06:06
Zöldülés van. Városból kiköltözés van. Vissza a természetbe van. Úgyhogy marihuána termesztés és ker...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?