Kártyás fizetés mindenhol: a kicsiknek is van megoldás

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:21

A legkisebb üzletekben is képesek lehetetnek fogadni a bankkártyával fizetni kívánó ügyfeleket. Az értékesítéssel foglalkozó kis- és középvállalatok az ehhez szükséges terminált meg is vásárolhatják. A szolgáltatást nyújtó Ingenico szerint a befektetés rövid idő alatt megtérülhet.

A legkisebb üzletekben is lehetővé válhat a bankkártyás fizetés a jövőben. Az Ingenico saját terminál kiépítését teszi lehetővé a kis- és középvállalkozásoknak. A cég stratégiai igazgatója szerint így egyszeri beruházással a banki ajánlatoktól eltérően is kiépíthető olyan rendszer, amellyel az üzletek fogadni tudják a bankkártyával fizetni kívánó vevőket. Lévai Gábor szerint a pénzintézetek ajánlatai általában nem a kis cégeknek készülnek, hanem a nagyobb forgalmú üzleteket, láncokat, benzinkutakat részesítik előnyben. Kiemelte, az Ingenico éppen ezért biztosítja a közvetlen beszerzés lehetőségét mindazoknak, akik egy megfizethető készülék üzemeltetésével el tudnák érni, hogy üzletük kártyaelfogadó hellyé váljon.

Az igazgató úgy látja, hogy a befektetés rövid idő alatt megtérülhet, kiváltképp, ha az üzlet a terminálon más többletszolgáltatást - például telefonegyenleg-feltöltést, vagy pontgyűjtő akciót - is működtet. A bankok a kártyás vásárlások után a kereskedőtől levont tranzakciós díjaikban szerepeltetik a terminál üzemeltetésének költségeit, ezzel szemben az Ingenicotól vásárolt készülékek az üzletek tulajdonába kerülnek, így ezért nem kell az eszköz költségeit a forgalomfüggő tranzakciós díjba vontan kezelni - összegezte a szolgáltatás előnyét Lévai. Hozzátette azt is, hogy ettől függetlenül a pénzintézetek nem kerülhetők meg, hiszen a szolgáltatás pénzforgalmi részét csak ők tudják biztosítani, a terminált az Ingenicotól beszerző üzlet azonban erre "versenyeztetni" tudja a bankokat, így a számára legkedvezőbb ajánlatból választhat.

A bankkártya technológiában vezetőnek számító francia Ingenico hazai leányvállalata a korszerű terminálok gyártótóját képviseli Magyarországon. A szükséges szoftverek fejlesztése is Magyarországon történik, így az egyedi, a kis- vagy középvállalkozás személyes igényeinek megfelelő alkalmazások is elkészíthetők. A vállalkozások szoftverkövető szolgáltatást is vásárolhatnak a cégtől, így ha a banki alkalmazás változik, akkor a terminál szoftvere is azonnal reagálhat. A vállalat tapasztalatai azt mutatják, hogy emiatt az eszközök helyszíni javítására szinte alig van szükség. Az Ingencio 180 fős országos szervizhálózata ettől függetlenül 4 órán belül éjjel-nappal biztosítani tudja a hibaelhárítást. A cég szerint azzal, hogy terminált közvetlenül a gyártótól rendelik meg az ügyfelek, a beszerzési-, kommunikációs- és szervizköltségek is radikálisan csökkennek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem