2 °C Budapest

Most érdemes devizahitelt felvenni?

Pénzcentrum
2006. augusztus 22. 14:00

A forint árfolyamát szemlélve jogos lehet elgondolkodni azon, hogy most kedvező lehetőség kínálkozhat devizahitel felvételére. Lássuk, mit érdemes ilyenkor mérlegelni!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Azok az ügyfelek, akik most vesznek fel devizakölcsönt, gyakorlatilag abban reménykednek, hogy a forint a jelenlegi, csúcsközeli szintről már nem gyengül tovább, sőt innen már esetleg erősödhet. (Ebbe az irányba sem mutat jelenleg szinte semmilyen tényező, az MNB jövő heti kamatdöntése azonban kedvező hatást gyakorolhat az árfolyamra.)

 


Magától értetődik, hogy a forint erősödése a devizában nyilvántartott, forintban kifejezett törlesztőrészlet csökkenéséhez vezet.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Az árfolyamkockázat mellett a hitelfelvevők természetesen futják a kamatkockázatot is, melyről el kell mondani, hogy mind az EKB, mind a svájci nemzeti bank esetében kamatemelésre számítanak az idei évben a szakértők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57