26 °C Budapest

Húzzunk hasznot az összeolvadásokból! - ahogy a nagyok csinálják

Pénzcentrum
2006. augusztus 2. 17:18

A hedge fundok sikere azokon a speciális befektetési stratégiákon, módszereken alapszik, amelyeket a törvényi szabályozás, vagy a befektetési politika kötöttségei miatt a hagyományos alapok nem alkalmazhatnak. Ezek között a stratégiák között fontos szerepet töltenek be a speciális vállalati eseményekkel, mint például összeolvadásokkal kapcsolatos arbitrázs lehetőségeket célzó taktikák. A

A hedge fundok sikere azokon a speciális befektetési stratégiákon, módszereken alapszik, amelyeket a törvényi szabályozás, vagy a befektetési politika kötöttségei miatt a hagyományos alapok nem alkalmazhatnak. Ezek között a stratégiák között fontos szerepet töltenek be a speciális vállalati eseményekkel, mint például összeolvadásokkal kapcsolatos arbitrázs lehetőségeket célzó taktikák.

A hedge fundok igyekeznek feltérképezni a piacon a lehetséges felvásárlási célpontokat, hogy a bejelentésre már számottevő pozíciókat alakíthassanak ki bennük. A felvásárlási hírre a célpont részvényárfolyama emelkedésnek indul, és a tranzakció időpontjára megközelíti az felvásárló által ajánlott árat, de nem éri el a tranzakció megvalósulásának bizonytalansága miatt. A hedge fund ezt az ugrásszerű árfolyamnövekedést használja ki, kockáztatva, hogy a felvásárlás meghiúsulása esetén lezuhanó árfolyam miatt veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni.

A stratégia egyik gyakorlati megvalósulásának lehettünk tanúi a nyugdíjas-otthonok építésével foglalkozó Nagy Brittannia-i McCarthy & Stone felvásárlásának bejelentésekor, amin a londoni székhelyű Pendragon Capitals LLP a két hónap alatt közel 40%-ot emelkedett részvényárfolyam következtében kb. 20%-os hasznot könyvelhetett el július végén. A stratégia sikerét elősegítette az is, hogy a McCarthy & Stone-ért több konzorcium is versenybe szállt, egymás ajánlatát felülígérve tovább emelve az árfolyamot.

A Barclays Capital PIA és Permira Advisers LLP először 1000 pennyt ajánlott részvényenként. A verseny azonban folytatódott, és az említett csoport, hogy elhárítsa a milliárdos befektetők, Simon és David Reuben támadását, kénytelen volt 1030 pennys részvényenkénti ajánlatot tenni. Később a Bank of Scotland Corporate, az Aldersgate Investments Limited és a West Coast Capital alkotta konzorcium is 1030 pennys ajánlatott tett, amit azonban a McCarthy & Stone elutasított. A részvények tőzsdei árfolyama közel 37%-ot emelkedett június 2-a óta, amikor a McCarthy & Stone bejelentette az előrelátható felvásárlást, jelenleg 1075 penny körül alakul az árfolyam.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amint egy másik cikkben beszámoltunk róla, az idei évben várhatóan újabb csúcsot dönt az M&A láz. Amint a fenti példa is igazolja, érdemes a tranzakcióra esélyes vállalatok papírjait nézegetni, ha valaki nagyobb eséllyel kíván profitra szert tenni. A nagyok is ezt teszik...

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?