Itt a bejelentés: a Mol vásárolja meg az Újpest FC-t

Pénzcentrum2024. február 6. 19:34

A Mol Nyrt. bejelentette az Újpest focicsapatának megvásárlását, amely téma hosszú ideje terítéken volt futballkörökben. A február 6-i hír mégis meglepetést okozott, amikor kiderült, hogy a Mol Vagyonkezelő Zrt. megállapodott az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosával. A Mol-csoport így többségi tulajdonrészt szerzett az Újpest Football Clubban- írja a Telex. 

A Mol Nyrt. megvásárolta az Újpest focicsapatát, ami már egy ideje téma volt a futball világában, de mégis meglepetést okozott a mai, február 6-i bejelentés.A vállalat, amely eddig főszponzorként volt jelen a Fehérvár FC-nél, most a tulajdonosi szerepbe lép az Újpestnél. A Mol Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa közötti megállapodás értelmében a Mol-csoport többségi tulajdont szerzett az Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben. 

Az Újpest eladása már régóta téma volt, és több potenciális vevő is felmerült, de végül a Mol-nak mégis vonzó volt a klubban rejlő lehetőség. A Mol reményei szerint az Újpest megerősítése hosszú távon eredményeket hozhat a pályán is, ezáltal a klubnak és a magyar futballnak is új lendületet adva, így nyilatkozott a Mol Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője a téma kapcsán:

az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A Mol számára ez lehetőséget teremt a sport népszerűsítésében, az utánpótlás tudatos építésében és a közösség formálásában. Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit

– mondta el Ratatics Péter, a Mol Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője, aki a Mol-Csoportot fogja képviselni az Újpest Football Clubban. A lap értesülései szerint nem valószínű, hogy a klub nevébe is bekerülne a Mol neve, ahogy az sem biztos, hogy a Mol lesz a mezszponzor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
sport, mol, állam, kft, gazdaság, magyar, bejelentés, futball, mol nyrt,