-2 °C Budapest
share now cafeteria

Luxus lett a cégautó? Ezt adhatod helyette

2023. január 11. 10:30

Az elmúlt hónapokban minden cégnek el kellett gondolkodnia, hogy hol húzza meg a nadrágszíjat, és a lehető legfájdalommentesebb intézkedésekkel csökkentse a költségeit. A cégautókra rakódó drasztikusan megemelkedett terhek, a megváltozott munkavállalói- és munkaszervezési szokások egyre nagyobb luxussá teszik a magánfelhasználású cégautókat. Mit tehet egy cégvezető, hogy úgy csökkentse egyszerre a mobilitásra fordított kiadásait, hogy a munkavállalók sem orrolnak meg, sőt a céges működés minden szegmensében pozitív változásokat érjen el? Bár a cég profilján sok múlik, de a céges car-sharing adhat a kérdésre választ, hiszen rejtett költségek nélkül, olcsón és cafeteriaként akár adómentesen lehet többszáz autót számláló flottához jutni.

Az elmúlt hónapokban fenekestől felfordult a cégautók piaca, július 1-től a benzin- és dízelüzemű vállalati autók adója a duplájára emelkedett, a december elején megszűnt üzemanyagársapka előnyeit pedig már korábban sem élvezhették a cégek. Az ember akárhová néz, az áremelkedés megállíthatatlannak tűnik, amely alól az újautók ára sem kivétel, a régen nemlátott magas kamatkörnyezet miatt a lízingkonstrukciók költsége is jelentősen megnőtt.

A cégeket sújtó energiaáremelkedés, ráadásul a folyamatosan erősödő munkavállalói fizetési igények komoly döntés elé állították a cégeket: hol lehet spórolni, és a megtakarított költségekkel hogyan lehet támogatni a cég működőképességét, úgy, hogy a dolgozók elégedettsége se csökkenjen? A felsorolt szempontokat figyelembe véve sok vállalatvezető döntött a car policy megváltoztatása mellett, amellyel igyekeznek racionalizálni a vállalati flotta költségeit.

Mi a baj a céges autókkal?

A céges autók, mint termelőeszközök a legtöbb iparágban működő, és akármekkora méretű vállalat számára nélkülönözhetetlenek, és minden bizonnyal azok is fognak maradni. Könnyen belátható, hogy egy területi képviselő számára nincs más megoldás, hogy keresztül-kasul utazza az országot az ügyféltalálkozókhoz, ahogy az sem, hogy egy fuvarozó cég csak kisáruszállítókkal tudja kivinni a karácsonyi online-vásárlási láz temérdek csomagját.

A cégautóknak azonban van olyan formája – és minden bizonnyal ez az egyik legkedveltebb a munkavállalók körében – amely egyfajta céges juttatásként, pozícióhoz kötötten, béren kívüli juttatásként jár a dolgozóknak. Ezeket jórészt magáncélokra használják, esetleg a munkába járás vagy egy-egy találkozó erejéig lehet céges utakról beszélni. A home-office általánossá válása, az ügyféltalálkozások egy részének digitalizálása pedig mind kevesebb alkalmat ad, hogy ezek a céges autók vállalati célokat szolgáljanak.

Mit tehetnek a cégvezetők mégis annak érdekében, hogy a cégautók adta kényelmet – ha más formában is – de biztosítani tudják a dolgozóknak úgy, hogy a költségszámítás is pozitív tartományban maradjon?

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem is saját, nem is céges - mi lehet az?

A hazai car-sharing flotta közel 5 év alatt körülbelül 1300 autóra duzzadt, a piacot jelenleg három szolgáltató fedi le, köztük a Share Now 500 kocsival rendelkezik. A gépjárművek elsősorban Budapesten belül érhetők el, igaz lehetőség van hosszabb időre, órákra vagy akár több napra, nagyobb távolságra is autót bérelni, illetve az agglomrációs településeken is vannak zónák, ahol az autókat le lehet tenni vagy felvenni. Budapest az elmúlt néhány év alatt hozzászokott az autómegosztók jelenlétéhez, egyre többen használják, és egyértelműen beépült az emberek mobilitási portfóliójába. Mivel a Magyarországon működő cégek közel 60 százaléka a fővárosban vagy Pest-megyében van bejegyezve, ezért ors1zágos szinten is a cégautók valós alternatívájaként lehet a szolgáltatásra tekinteni.

Miért jó ez a vállalatvezetőnek?

A car policy megváltoztatása HR szempontból egészen biztosan nem kellemes, szerzett jogot elveszteni senki nem szeret. Mégis sokkal jobb a szigorítás optikája, ha a munkavállaló kap cserébe reális alternatívát, amellyel a cégautó vagy kulcsos autó felhasználásának jelentős részét le lehet fedni. Bár a rendszeres, havonta sok napos, hosszabb távú utazásokra, áruszállításra nem alkalmas, de a rövidtávú, esetleg a céges taxit kiváltó vagy kiegészítő élthelyzetekben jól működhet, ráadásul jelentős költség is megtakarítható.

  • Legtöbb esetben jelentősen olcsóbb, mint a lízingelt autóflotta vagy a céges költségen taxizás.
  • Nincsenek rejtett költségek, például a szervíz, biztosítás, amortizáció, de az üzemanyag, az autópálya matrica, és szolgáltatási zónán belül, közterületen a parkolás költsége sem a céget terheli.
  • Nem kell utána cégautó adót fizetni.
  • Nem kell külön parkolóhelyért fizetni a kulcsos autók után. Csak annyit fizet a vállalat, amennyit a munkavállalók használják. Egyszerű az adminisztráció, mivel csak egy darab gyűjtőszámla érkezik a hónap végén.
  • A Share Now esetében nincs havidíja a szolgáltatásnak.
  • Akár adómentes cafeteriaelemként is nyújtható a munkavállalóknak.

Miért jó ez a munkavállalónak?

Bár nem példa nélküli, hogy a vállalatok a magánfelhasználásra is biztosított cégautót cserélik le car-sharing szolgáltatásra, mégis az a jellemzőbb, hogy azok a munkavállalók is kapnak céges mobilitási lehetőséget, akik eddig nem. Ráadásul sokkal nagyobb szabadságot ad, mint például egy céges taxi: kivel ne fordult volna már elő, hogy esetenként nem is volt elérhető taxi a közelében.

  • 100 százalékban, adómentesen felhasználható cafeteriaelem.
  • A legtöbb felhasználási célnak megfelelő, 15 féle autótípus érhető el a Share Now flottájában.
  • Nemzetközi utazás esetében közvetlen parkolás a reptéren, a Holiday parkolóban.
  • Nem csak egy-egy utazásra, hanem egy-két naptól akár 30 napig is lehet autót bérelni.

A fentiekből is kitűnik, hogy az autómegosztás elsősorban nem helyettesíti, hanem hatékonyan kiegészíti a céges autóhasználatot, és nagyobb szabadságot biztosít a munkavállalók számára. Több európai példa is azt mutatja, hogy azok a városok működnek igazán jól, ahol – és ebből a szempontból lényegtelen, hogy céges- vagy magánfelhasználóról van szó – a közlekedők minél szélesebb mobilitási portfólióból választhatnak, céltól, napszaktól vagy időjárástól függően. Az autómegosztás pedig egy lehet a lehetséges alternatívák között.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 14:46
Bár egy amerikai, a magyar kormánnyal baráti újságíró írt Orbán Viktor zárt ajtók mögött, csütörtök...
Bankmonitor  |  2023. január 28. 13:49
A Babaváró hitel 2019 júliusa óta elérhető a feltételeknek eleget tevő házasok számára. A maximális,...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18