0 °C Budapest
Syringe with vaccine against covid 19 ready to go. (fake graphic label)

Sokan nem fognak örülni: 2 millió magyar bukhatja oltási igazolványát

2022. január 13. 13:03

Utánanéztünk, hány embert érint a változás, amit Gulyás Gergely jelentett be a mai kormányinfón.  

Gulyás Gergely bejelentette, hogy az eddigi védettségi igazolványok február 15-étől oltási igazolvánnyá alakulnak át. Utóbbit pedig már csak az kapja meg, akinek a második oltása óta nem telt el hat hónap,
vagy bár eltelt hat hónap a második oltása óta, de időközben felvette a harmadik oltást.

A kormányzati koronavírus-portálon megnéztük fél évvel ezelőtt, június 13-án azt közölték, hogy addig 5,2 millió ember kapta meg a második oltását. A legfrissebb, csütörtök reggeli adatok szerint 3,3 millió ember vette fel a harmadik oltását, ami azt jelenti, hogy

Ez a szám persze folyamatosan nőni fog a következő hetekben, hónapokban, ahogy egyre több magyarnak kerül azok közé, akik fél évnél régebben kapták meg az oltás második dózisát. Mivel pedig a második oltást felvevők száma azóta a 6 milliót is meghaladta, további százezreket fog érinteni a probléma.

Mivel az oltási igazolványnak átkeresztelt védettségi igazolványt, már nem (akár az igazolt koronavírus-fertőzésen való áteséssel szerzett) védettséggel, hanem kizárólag oltással lehet szerezni, azok is elvesztik a védettségi igazolványukat, akik ilyen módon jutottak hozzá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fertőzésen átesettek száma a hivatalos statisztikák szerint 510 ezer, azonban ebbe beletartoznak a később az oltás felvevők is. A vírusfertőzésen átesettek, de az oltást fel nem vevők számáról pontos nyilvántartást nem vezet a kormányzat, de százazres nagysrendről beszélhetünk.

Az elmúlt hónapban folyamatosan változatattak azon is, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők milyen többletjogokhoz jutottak és ezzel együtt milyen hátrány érte azokat, akik nem rendelkeztek vele. Utóbbiak például jelenleg is ki vannak tiltva a sportrendezvényekről, a zenés-táncos rendezvényekről, és a zárt térben tartott, illetve az 500 fősnél nagyobb körben tartott kültéri rendezvényekről is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?