18 °C Budapest
Portrait of a sick elderly man feeling sick ill suffering from headache. He taking antibiotic antidepressant painkiller pill medication to relieve pain at home. Elderly healthcare concept.

Te is úgy érzed, minden bajod van ma? Itt az orvosmeteorológiai vészjelzés!

2021. augusztus 6. 15:05

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben - írja a met.hu orvosmeteorológiai jelentése.

A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (orr-, gyomor-, agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások. Érzelmi egyensúlyzavarokra utal az a tény, hogy míg egyrészt sokan extrovertáltabbá válnak, másrészt melegfronthoz köthető a suicid eseményekben tapasztalható emelkedés is. Gyakoribbá válhatnak a lázas állapotok, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése. Étvágytalanság is jelentkezhet.

Ami az időjárást illeti, ma és holnap is döntően napos, gomolyfelhős idő várható, de ma főleg északkeleten, valamint a Dunántúlon erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Ezekben az országrészekben elszórtan zápor, néhol zivatar kialakulhat. Ma az északnyugati szelet még többfelé erős széllökések kísérik, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. 

Szombaton már csak a nyugati és északkeleti határvidéken lehet futó zápor. Már a déli szél élénkülhet meg a Dunántúlon. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul ma, és a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 33 fok között valószínű. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem