16 °C Budapest
Sehol a beígért béremelés, tüntetnek a mentősök

Sehol a beígért béremelés, tüntetnek a mentősök

2017. május 31. 09:36

Keveset keresnek, nincs rendes munkaruhájuk, és ha az tönkremegy, maguknak kell megvásárolni - mindezek miatt demonstrációt tartanak ma délután 14 órától az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza előtt a mentősök.


A kormány jövőre 10, négy év alatt (2016 és 2019 között) összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere május elején egy puccos étteremben rendezett sajtóeseményen. Csakhogy ez nem pont az, amit korábban a mentősöknek ígértek. A mentőápolókat plusz 100-120 ezer forinttal, míg a mentőtiszteket 170-220 ezer forinttal hitegették korábban.

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke a 24.hu-nak arról beszélt, akad olyan, aki 29 éve dolgozik mentősként és nettó 111 ezer forintot keres. De szerinte nem is csak a fizetéssel van a baj. Nincsen rendes munkaruhájuk, régi, elhasznált ruhákban dolgoznak, ha pedig már az is tönkrement, saját pénzből vásárolnak. Folyamatosan ígérik nekik, hogy ez is megváltozik majd, de konkrét dátum sosem hangzik el.

A szerdai figyelemfelhívó tüntetés célja, hogy érzékeltessék a munkáltatókkal és a társadalommal, hogy a fizetésükből nem tudnak megélni, és semmi megbecsülést nem kapnak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?