2019. május 25. szombat Orbán

Magyarok millióinak szűnhet meg a biztosítása: intézd el, vagy köztük leszel


A pénzmosás elleni törvény értelmében nem csak a bankokkal, de a különböző biztosító társaságokkal is sok ügyfélnek kell adategyeztetést végeznie - közölte a MABISZ kommunikációs vezetője. Lambert Gábor szerint erre még két hónapig van lehetőség.

Az ügyfeleknek - a pénzmosás elleni törvény értelmében - azonosítani kell magukat - tájékoztatta az InfoRádiót a kommunikációs vezető. Lambert Gábor hozzátette:

a két éve hatályba lépett jogszabály 2019. június 26-át jelölte meg határidőnek, tehát az ügyfelek még két hónapig végezhetik el az adataik újraazonosítását.

A megváltozott szabályok értelmében a pénzügyi intézményeknek rendelkezniük kell a lakossági ügyfelek törvényben előírt személyes adataival, valamint a személyazonosságot és a lakcímet igazoló okmányaik másolatával. Ezen felül ügyfeleik kiemelt közszereplői státuszát is meg kell állapítaniuk (vagy nyilvánosan hozzáférhető adatbázis segítségével vagy az ügyfél által tett nyilatkozat alapján) - írja a Világgazdaság.

Az érintettek értesítést is kapnak a biztosítójuktól, hogy mely adatok és dokumentumok hiányoznak és melyeket kell újra felvenni. Lambert Gábor szerint a legegyszerűbb, ha az ügyfelek személyesen bemennek a társasághoz, de postán vagy e-mailen is elküldhetik a szükséges iratokat. Utóbbi esetben azonban csak olyan címről érkezhet üzenet, amit a cég ismer.

A határidő letelte után - az adategyeztetés elmaradása esetén, annak pótlásáig - a biztosítótársaság nem teljesítheti az érintett fogyasztó megbízásait - figyelmeztetett a MABISZ kommunikációs vezetője.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS