Fellélegezhet Ausztria? Tirolban feloldják a vesztegzárat

2020. április 6. 22:30

A vasárnapról hétfőre 187 új fertőzöttet diagnosztizáltak, és 465 embert nyilvánítottak gyógyulttá. Így Ausztriában a fertőzöttek száma összesen 12130, közülük 1074 embert kezelnek kórházban, 250-et az intenzív osztályokon. Az országban eddig 220-an haltak meg a járvány miatt.

Megfelelő időben a megfelelő intézkedéseket hoztuk, és jó úton haladunk

- mondta Rudolf Anschober egészségügyi miniszter hétfőn a koronavírus-helyzettel kapcsolatos óvintézkedésekről tartott bécsi sajtótájékoztatón. A miniszter elmondta, hogy míg március közepén a fertőzés napi növekedési rátája 40-45 százalékos volt, és ha ez így folytatódott volna, akkor ma 2,7 millió beteg lenne Ausztriában. Mostanra viszont országosan 1,6 százalékra, és minden tartományban öt százalék alattira csökkent a növekedés mértéke. Hozzátette, az elmúlt 24 órában 187 új fertőzöttet diagnosztizáltak, és 465 embert nyilvánítottak gyógyulttá. Így Ausztriában a fertőzöttek száma összesen 12130, közülük 1074 embert kezelnek kórházban, 250-et az intenzív osztályokon. Az országban eddig 220-an haltak meg a járvány miatt.

"Hatalmas siker, de ez csak a legelső állomás" - szögezte le Anschober. Hozzátette: az óvintézkedéseket továbbra is be kell tartani; hogy folytatódjon a pozitív tendencia; szájmaszk helyett sálat, törölközőt is lehet használni, az a cél, hogy a száj fedve legyen. A kijárási korlátozásokat április végéig meghosszabbítják, így továbbra is négy okból lehet elhagyni a lakást: munkavégzés, bevásárlás céljából, mások segítésére vagy  rövid sétára.

Sebastian Kurz kancellár arra kérte a lakosságot, tartsák be következetesen az óvintézkedéseket, kerüljék a társadalmi érintkezést, tartsák be az előírt legfeljebb egyméteres távolságot, és mindenekelőtt ne ünnepeljék a húsvétot családtagjaikkal, barátaikkal, ehelyett maradjanak otthon azokkal, akikkel együtt élnek.

Ha a számok rosszabbodnának, akkor eljátszhatjuk mindazt, amit eddig elértünk.

Karl Nehammer belügyminiszter arról tájékoztatott, hogy a hétvégén Ausztria-szerte háromezer esetben szegték meg a koronavírussal összefüggő rendelkezéseket. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy  a rendőrség mostantól a koronavírus-helyzettel összefüggő korlátozások megsértése esetén akár ötven euró helyszíni bírságot is kiszabhat; és ha az elkövető nem fizet, feljelentés indul ellene, és abban az esetben akár 3600 euró pénzbírságot is kiróhatnak rá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Günther Platter, Tirol tartományi vezetője bejelentette, hogy a Tirol tartomány egészére elrendelt vesztegzár kedden véget ér. Azt is bejelentették, hogy április 14-től több üzlet is kinyithat, májusban már a bevásárlóközpontok is fogadhatják a vásárlókat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem