26 °C Budapest
Csökkenhetnek a várólisták az Országos Gerincgyógyászati Központban

Csökkenhetnek a várólisták az Országos Gerincgyógyászati Központban

2015. március 30. 14:02

Az Országos Gerincgyógyászati Központban - miután elkészültek az új műtők és az új intenzív osztály is megnyitott -, a gerincsebészeti várólista hossza, illetve a várakozási idő az év végére, jövő év elejére 6 hónapra csökkenhet a korábbi több évről- mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az intézmény főigazgatója.

Varga Péter Pál arról számolt be: nagyjából 30 százalék a direkt műtéti kapacitás növekedése, az intenzív kapacitás növekedése pedig több mint 100 százalék. A kapacitásnövekedéshez politikai döntés és az OEP-pel való szoros együttműködés vezetett - tette hozzá a főigazgató.

Bár az Országos Gerincgyógyászati Központnak - aminek 40 százalékban Varga Péter Pál, 50 százalékban egy nyugdíj-befektetési alapon keresztül az állam a tulajdonosa - többletforrásokhoz kizárólag a banki szektorból juthat - tette hozzá a főigazgató. Így finanszírozták a mostani fejlesztéseket is.

Mint mondta: "a hitel mögött garanciák is vannak, a garanciákat úgy adjuk a hitelek mellé, hogy az független az OEP-finanszírozásunktól. Nekem, mint nem állami tulajdonosnak, meglehetősen komoly garanciális elemeket kell raknom egy ilyen vállalati hitel mögé."

"A gerincgyógyászat OEP finanszírozással nem lehet üzlet, mert ha a kezelésekre az államtól kapott pénzből valaki hasznot húz, nem a betegre költi, akkor törvénytelenséget követ el" - figyelmeztetett a főigazgató.

"Viszont vannak olyan tevékenységek, ahol profitot tudunk termelni" - hangsúlyozta Varga Péter Pál. Példaként a sokszakmás magánrendelőket említette, amelyekből szavai szerint "korrekt profittartalom keletkezik, mert igény van ezekre a piacon." A keletkező hasznot pedig az intézmény beforgatja a Gerincgyógyászati Központ működésébe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A másik profittermelő lehetőség a külföldi gerincbetegek műtéti ellátása, ahol világpiaci árakat kérhet az Országos Gerincgyógyászati Központ, mert tevékenységét és eredményeit a világban jól ismerik, sokat segít ebben a külföldi orvosok fogadása és képzése is.

A magánbevételek durván 30 százaléka származik a világpiaci áron kínált ellátásokból, amelyek jelentős profittartalommal bírnak, hiszen esetenként az OEP finanszírozás 15-20-szorosát is megkaphatja a központ ugyan azért a világszínvonalú beavatkozásért, amit a magyar betegeknek is nyújt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 11:39
A műsorvezető-szerkesztő a Media1-nek azt mondta, hogy a műsorban is tettek arra való utalást, hogy...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?