14 °C Budapest
Halottak napja: erre figyelmeztet a katasztrófavédelem

Halottak napja: erre figyelmeztet a katasztrófavédelem

MTI
2014. november 1. 10:00

A tűzesetek megelőzése érdekében a gyertyagyújtás veszélyeire figyelmeztet mindenszentek ünnepe és halottak napja kapcsán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A gyertyák és mécsesek a szabadban és zárt térben egyaránt könnyen tüzet okozhatnak. A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnő a tűzesetek száma - figyelmeztet Mukics Dániel, az OKF helyettes szóvivője

A balesetek leggyakoribb oka az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is.

A katasztrófavédelem azt kéri a lakosságtól, hogy "csak nem éghető alátétre helyezett gyertyát gyújtsanak meg", a meggyújtott gyertyákat pedig "stabil helyre" tegyék, ahol nem tudnak eldőlni, és nincs a közelükben gyúlékony anyag.

Óvatosságra intik a halloweent jelmezbe bújva ünneplőket is, hiszen a legtöbb jelmez gyúlékony anyagból készül, és a töklámpások is könnyen okozhatnak tüzet.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A temetőkben megemlékezőknek is óvatosnak kell lenniük, mert nemcsak az avar, hanem az elszáradt, illetve a művirágok is könnyen lángra kaphatnak.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?