3 °C Budapest

Videón a nyugdíjasok vámszedői: ismét lecsaptak

Pénzcentrum
2013. november 9. 16:04

Trükkös tolvajok jártak egy idős férfinál Tatabányán. A rendőrség által közzétett videón szereplő két férfi és egy nő az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az E.ON munkatársának adta ki magát az a két férfi és nőtársuk, aki 2013. október 15-én délelőtt csengetett be a sértetthez.

A bácsi eleinte óvatos volt. Igazolványt kért a gyanúsítottaktól, akik mutattak is valami ahhoz hasonlót. Közölték, bár nem hívták őket, azért jöttek, hogy ellenőrizzék a lakásban lévő konnektorokat és a villanyórát. Azt is mondták a bácsinak, hogy túlfizetése van, melyet helyben rendeznének, ha vissza tudna adni a 20 ezer forintosból. A bácsi beengedte őket és a házban az idegenek szeme láttára elővette spórolt pénzét.

A két férfi a sértettet és feleségét a lakás két különböző pontjába csalta, a nő pedig a konyhában maradva eltulajdonította a pénzt. Miután elmentek, az idős férfi észrevette, hogy eltűntek az értékei, értesítette a rendőrséget.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetők ellen és egyben a lakosság segítségét kéri a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek azonosításában.

Milyen trükkökkel verik át a gyanútlan nyugdíjasokat? KATTINTS!

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?