13 °C Budapest

Asztalon az egészségbiztosítási törvény - módosítások várhatók

Pénzcentrum
2007. november 7. 09:30

Ma kerül az Országgyűlés egészségügyi bizottsága elé az az egészségügyi pénztárakról szóló törvényjavaslat, mely egy néhány héttel ezelőtti alku eredményeképpen fogant meg. A több biztosítós modellel kapcsolatban azonban mind ellenzéki, mind kormánypárti politikusok jelezték, hogy azt csakis módosítások után tartják elfogadhatónak, általános vitára alkalmasnak - írja Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tervezet szerint hazánkban 22 pénztár működne, melyek 49 százalékban magán, 51 százalékban pedig állami tulajdonban lennének. Az azonban még nem tisztázott, hogy a társaságok irányítási jogát ki gyakorolná, a fejkvóták meghatározása hogyan történne, és hova folynának be a licitből származó összegek.

Az egészségügyi bizottság tagjai mellett az üzleti alapon működő biztosítók is megalkották saját módosító csomagjukat, melynek részleteik a hét folyamán tárják majd az illetékesek elé - olvasható a Napi gazdaságban. A társaságok jelenleg azt kalkulálják, hogy a ciklus végéig elérhető bevételek fedezik-e a belépés költségét, illetve, hogy van-e esély arra, hogy 2010-ig nyereségesre fordul az üzletág.

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága tegnap úgy határozott, hogy a javaslat nem alkalmas általános vitára. Ennek oka, hogy több bizottsági tagban is kétség merült fel bizonyos kérdésekben, melyeket a megfelelő módosítások megtételével látnak feloldhatónak a tagok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?