8 °C Budapest

Hogyan juthatsz percek alatt pénzhez a biztosítótól? - Új termék a piacon...

Pénzcentrum
2007. október 19. 11:07

Életbiztosításhoz kapcsolt bankkártyával rukkolt elő közösen az AVIVA és az UniCredit Bank. A unit-linked biztosítások likviditását növeli meg ezzel a biztosító társaság, így az ügyfeleknek nem kell napokat várni, ha valaki visszavásárlásból akar pénzhez jutni. Igaz, a bankkártya csak a kiegészítő biztosítás 70 százalékáig nyújt fedezetet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bankkártyát azon AVIVA ügyfelek igényelhetik - egyelőre csak a biztosító munkatársaitól, illetve közvetítő partnereitől - akik rendelkeznek portfolio plus számlával. Ez gyakorlatilag, nem más, mint egy folyószámla, amelyen a kiegészítő biztosítások (eseti és/vagy egyszeri) befizetései vannak nyilvántartva, különböző általunk megjelölt befektetési instrumentumokban. Ezen összeg 70 százalékát bármikor elköltheti az ügyfél, ha igényel egy betéti kártyát (tehát ez nem hitelkártya, ezért az összeget sem kell visszafizetni, igaz a biztosítási fedezet is csökken). Ezáltal a piacon általánossá váló 5-8 napos visszavásárlási határidő percekre csökken.

Ezt a gyors elérhetőséget tükrözi a kártya éves díja is, amelyet - a piaci átlag feletti - 5000 forintban határoztak meg.

A kártya tranzakciós költségeit is két részre kell bontanunk. Egyrészt a biztosító minden tranzakció esetén - függetlenül attól, hogy vásárlásról, készpénzfelvételről, illetve mekkora összegről van szó - levon 100 forintot. Tehát, ezen kártya esetében a vásárlás sem ingyenes, mint ahogy már azt a többi kártya esetén megszokhattuk. Másrészt, ha készpénzt veszünk fel, akkor a bank is felszámít 250 forintot, viszont az sms értesítést ingyen kapjuk.

Bartók János, az AVIVA elnök-vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy mintegy 15000 olyan szerződés van jelenleg a társaságuknál, amelyek esetében lehet ilyen kártyát igényelni. Várakozásaik szerint év végéig 2500-3000 kártya találhat gazdára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bartók János szerint a termék bevezetését indokolja, hogy a unit-linked piac évek óta dinamikusan fejlődik és ezt a növekedési ütemet tovább fokozhatja, ha a hosszú távú biztosítási termékek futamidő alatti likviditását sikerül megoldani.

Ehhez kapcsolódóan Tátrai Bernadett, UniCredit Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a hazai kártyapiac - attól függetlenül, hogy mintegy 8 millió darab kártya van forgalomban - gyerekcipőben jár a tranzakciók számát és összetételét illetően. Tehát még bőven van tere a bankkártya piac fejlődésének.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?