Hogyan juthatsz percek alatt pénzhez a biztosítótól? - Új termék a piacon...

Pénzcentrum
2007. október 19. 11:07

Életbiztosításhoz kapcsolt bankkártyával rukkolt elő közösen az AVIVA és az UniCredit Bank. A unit-linked biztosítások likviditását növeli meg ezzel a biztosító társaság, így az ügyfeleknek nem kell napokat várni, ha valaki visszavásárlásból akar pénzhez jutni. Igaz, a bankkártya csak a kiegészítő biztosítás 70 százalékáig nyújt fedezetet.

A bankkártyát azon AVIVA ügyfelek igényelhetik - egyelőre csak a biztosító munkatársaitól, illetve közvetítő partnereitől - akik rendelkeznek portfolio plus számlával. Ez gyakorlatilag, nem más, mint egy folyószámla, amelyen a kiegészítő biztosítások (eseti és/vagy egyszeri) befizetései vannak nyilvántartva, különböző általunk megjelölt befektetési instrumentumokban. Ezen összeg 70 százalékát bármikor elköltheti az ügyfél, ha igényel egy betéti kártyát (tehát ez nem hitelkártya, ezért az összeget sem kell visszafizetni, igaz a biztosítási fedezet is csökken). Ezáltal a piacon általánossá váló 5-8 napos visszavásárlási határidő percekre csökken.

Ezt a gyors elérhetőséget tükrözi a kártya éves díja is, amelyet - a piaci átlag feletti - 5000 forintban határoztak meg.

A kártya tranzakciós költségeit is két részre kell bontanunk. Egyrészt a biztosító minden tranzakció esetén - függetlenül attól, hogy vásárlásról, készpénzfelvételről, illetve mekkora összegről van szó - levon 100 forintot. Tehát, ezen kártya esetében a vásárlás sem ingyenes, mint ahogy már azt a többi kártya esetén megszokhattuk. Másrészt, ha készpénzt veszünk fel, akkor a bank is felszámít 250 forintot, viszont az sms értesítést ingyen kapjuk.

Bartók János, az AVIVA elnök-vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy mintegy 15000 olyan szerződés van jelenleg a társaságuknál, amelyek esetében lehet ilyen kártyát igényelni. Várakozásaik szerint év végéig 2500-3000 kártya találhat gazdára.

Bartók János szerint a termék bevezetését indokolja, hogy a unit-linked piac évek óta dinamikusan fejlődik és ezt a növekedési ütemet tovább fokozhatja, ha a hosszú távú biztosítási termékek futamidő alatti likviditását sikerül megoldani.

Ehhez kapcsolódóan Tátrai Bernadett, UniCredit Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a hazai kártyapiac - attól függetlenül, hogy mintegy 8 millió darab kártya van forgalomban - gyerekcipőben jár a tranzakciók számát és összetételét illetően. Tehát még bőven van tere a bankkártya piac fejlődésének.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 3. 11:24
A Csináljuk a fesztivált! idén több mint 10 év szünetet követően először tavasszal jelentkezett új e...
Bankmonitor  |  2022. december 3. 10:37
A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (telje...
Holdblog  |  2022. december 3. 06:55
Adventi ábrát mutatunk. Igazi angolszász-európai kontinentális törésvonal bontakozott ki a Statista...
MNB Intézet  |  2022. december 2. 10:10
Az ember közösségi lény. Barátaink, szeretteink boldogsága számunkra is boldogság forrása. De mitől...
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16