A Vienna Insurance Group belép a török biztosítási piacra

Pénzcentrum
2007. március 23. 09:45

A Vienna Insurance Group belép a török biztosítási piacra. A TBIH Financial Services Group N.V. (TBIH), amelyben a Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group többségi tulajdonos, egy 81,5 mill. dolláros (kb. 62 mill. euro) vételi szerződést írt alá az eddig többségi tulajdonos török Dogan Sirketler Grubu Holding A.S. (Dogan) céggel, a Ray Sigorta A.S. 58,2 %-nak megszerzésére. A Dogan - Törökországban az egyik legnagyobb ipari csoport - továbbra is megtartja a Ray Sigorta A.S. cégbeli részesedésének 20%-t. A maradék részvény pedig szórványtulajdon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Ezzel a tranzakcióval a Vienna Insurance Group az első osztrák biztosítási konszern, mely Törökországban tevékenykedik. Ez az ország 70 millió feletti lakosával a közép-, kelet-európai régió legnagyobb és legtöbbet ígérő piacai közé tartozik és az elmúlt években egy dinamikus gazdasági fejlődést mutatott fel." - vélekedik Dr. Günter Geyer, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója. " "A piacon erős jelenléttel bíró Ray Sigorta vállalaton keresztül részesülhetünk az ország erős biztosításpiaci növekedéséből, hisz Törökország egy olyan ország, ahol a biztosítások tekintetében még kiaknázatlan a piac.

A továbbiakban a TBIH egy nyilvános, 30,5 mill. dolláros (kb. 23 mill. euró) vételi ajánlatot tesz a Ray Sigorta A.S. 22%-nyi szórványtulajdonban lévő részvényeinek átvételére. Ehhez tartozik egy a Ray Sigorta A.S. törzstőkéjének 30 mill. dollárra történő emeléséről szóló megállapodás.

A tranzakció a szükséges előkészületek, valamint a hatósági engedélyek megszerzésének kitételével lezárult.

A Ray Sigorta A.S. egy tőzsdén jegyzett, török biztosítótársaság isztambuli székhellyel, amely 220 munkatársat foglalkoztat. Az 1958-ban alapított cég a nem-élet területen - súlyozottan a gépjárműbiztosítások területén - tevékenykedik, és a 2006-os üzleti évben az előzetes számok alapján 180 mill. dollár (kb. 136 mill. euro) díjbevételt ért el. Ez az előző évhez képest mintegy 30%-os növekedésnek felel meg.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

5 területi igazgatóságával és kb. 530 képviselőből álló hálózatával a Ray Sigorta az egész országra kiterjedő, jól kiépített értékesítési struktúrával rendelkezik.

A török biztosítási piac

A török biztosítási piac 2006-ban az előzetes adatok alapján 6,6 mrd. dollar (5 mrd. Euro) díjbevételt könyvelhetett el, és ez 13%-os növekedést jelent. Törökország díjbevétele (a GDP %-ban) 1,6%, szemben az érettebb nyugat-európai piacok 8,6%-val, így Törökországnak még sok időre lesz szüksége a felzárkózáshoz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06