11 °C Budapest

Életbiztosítások húzzák a piacot

Pénzcentrum
2006. november 20. 11:30

2006-ban is a unit-linked biztosítások robbantották be a biztosítási szektort. Továbbra is dinamikusan növekszik az egyszeri díjas konstrukciók aránya az élet üzletágon belül. A nem élet ágon belül a hitelbiztosítások bővülnek a legdinamikusabban.

A vegyes életbiztosítások díjbevétele az idei évben 13 százalékkal nőtt, ám a szerződések száma több mint 4 százalékkal 1,117 millióra csökkent. A szerződések számának csökkenése nagyrészt annak köszönhető, hogy sok olyan szerződés járt le melyet a kilencvenes évek elején kötöttek és az újrakötések nagy százaléka már a befektetési egységhez kötött konstrukciókba vándoroltak.

A unit-linked szerződések száma egy év alatt 85 ezerrel 590 ezerre nőtt és a bővülés a harmadik negyedévben volt a legerősebb. Ennek okait leginkább a kamatadó bevezetése körül kereshetjük.


A nem életbiztosítási termékek közül a hitelekhez kötött biztosítások bővültek a legdinamikusabban. A kötelező állomány stagnál, míg a díjbevétel 2 százalékkal növekedett. A casco biztosítások díjbevétel növekedése az idei évben 2,5 százalék volt és ehhez egy 16 százalékos szerződésszám-növekedés párosul.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?