10 °C Budapest
Fuel gauge, Focus on display

Lutri, melyik benzinkút lesz nyitva a hétvégén: kétszer gondold át, mielőtt útnak indulsz

2022. augusztus 17. 08:46

Minden kiskút maga dönt róla, kinyit-e pénteken és szombaton. A tulajdonos döntését nem kötelező közzétenni, így sokan csak a kúton szembesülhetnek vele, hogy nem tudnak tankolni.

Bár a felek szerint eredményes volt a Független Benzinkutak Szövetségének és Nobilisz Márton kereskedelempolitikáért felelős államtitkárnak keddi egyeztetése, még mindig nem biztos, hogy pénteken és szombaton minden független kút kinyit. A vállalkozók azt az ígéretet kapták, hogy a támogatási igényeket még a héten befogadja a kormány, jövő héten pedig fizet is. A szövetség pedig közölte, hogy ennek fényében minden kiskút maga dönt róla, kinyit-e abban a két napban.

A tulajdonos döntését nem kötelező közzétenni, így sokan csak a kúton szembesülhetnek azzal, hogy nem tudnak tankolni, csak adott esetben településekkel odébb - írja a hvg.hu. Egri Gábor, a szövetség elnöke arról beszélt, az általuk amúgy nem elégségesnek ítélt állami támogatásra minden hónap 12-éig kell igényelni, júliusban azonban már meg sem nyílt a felület. A szövetség az augusztust még megvárta, ám ebben a hónapban sem lehetett pályázni, így bejelentették a kútbezárásokat.

A portál megkereste a Mol-t is, amely közölte: logisztikai oldalról "minden rendelkezésre álló lehetőséget és eszközt megragad," hogy szállítási kapacitásait meg tudja növelni az augusztus 20-i hétvégére. Ismertették, most ők látják el a hazai kutak 85 százalékát a normál esetben 70 helyett. A Mol ugyanakkor továbbra is arra kér mindenkit, hogy csak annyit tankoljon, amennyire valójában szüksége van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17