16 °C Budapest
gasoline on refueling a vehicle at a gas station

Óriási probléma a Mol-kutakon: így nem lehet kivédeni a benzinhiányt

2022. augusztus 16. 21:02

A Molnál augusztus eleje óta az autósok naponta csak egyszer tankolhatnak és legfeljebb 50 litert, attól függetlenül, hogy azt hatósági vagy piaci áron fizetik. A gyakorlatban azonban úgy tűnik, nem igazán tudják betartatni a szabályt a kutakon – írja a Vezess.hu

A hónap elejétől kezdve a Mol-kutakon napi egyszer és maximum 50 litert lehet tankolni az autósoknak, ennek célja, hogy ne alakulhasson ki üzemanyaghiány az országban. Most viszont úgy tűnik, a gyakorlatban nem igazán sikerül betartatni ezt a szabályt. Az egyszeri tankoláshoz a forgalmin lévő vonalkódot leolvassák, ami így bekerül a hazai kúthálózat rendszerébe, és más kutasok utána ellenőrizhetik, hogy tankoltak-e aznap abba a gépjárműbe, vagy sem. Ezzel viszont az a gond, hogy a külföldi autók forgalmiján nincs vonalkód, így azokat nem lehet így regisztrálni. A gyakorlatban a külföldi sofőrök annyiszor tankolnak egy nap, ahányszor akarnak.

A másik probléma, hogy a magyar autósoknál viszont az egyszeri tankolás után nem tudnak fizetni a sofőrök, akkor sem, ha már betöltötték a benzint a járműbe. Szintén gond, hogy aki 50 liternél kevesebbet tankolt, az utána aznap már csak a piaci áron vehet benzint, akkor is, ha nem érte még el a napi limitet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?