33 °C Budapest
Lower section of young woman standing next to product aisle and choosing vegetables in the store. Young Asian woman doing grocery shopping in supermarket.

Egyre több ilyen termék fogja ellepni az Aldi, Lidl üzleteit: sok vásárló örülhet, régóta várnak erre

2024. március 4. 12:15

A Wakker Dier állatvédő szervezet szerint több Hollandiában működő szupermarketlánc, köztük az Aldi, a Dirk, a Lidl és a Plus is vállalta, hogy 2030-ra az eladott fehérjetermékek 60%-a növényi alapú lesz, elősegítve ezzel az egészségesebb táplálkozást és támogatva azokat, akik kevesebb húst kívánnak fogyasztani - jelentette a nltimes.nl. .

A Wakker Dier állatvédő szervezet szombaton bejelentette, hogy az Aldi, a Dirk, a Lidl és a Plus szupermarketláncok ambiciózus vállalásokat tettek annak érdekében, hogy bővítsék növényi alapú termékeik kínálatát. Ezzel így összesen már hét kiskereskedelmi lánc csatlakozott a "több növényi alapú fehérjére való átállás célkitűzéséhez".

Ezek a vállalatok kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2030-ra fehérjetartalmú termékeik legalább 60%-a növényi eredetű lesz. Jelenleg Hollandia lakosságának fehérjebevitelének csak 40%-a származik növényi forrásból. A szupermarketek ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek könnyebben csökkenthessék húsbevitelüket.

A Wakker Dier képviselője szerint a szupermarketeknek több módszer áll rendelkezésükre a növényi alapú termékek népszerűsítésére. Ezek között szerepelhet a termékek előnyös elhelyezése a boltokban, egy változatos kínálat megteremtése és az akciós ajánlatok gyakoribb megjelenése. A láncok egyébként azt is ígérték, hogy évente jelentést tesznek előrehaladásukról. A Wakker Dier emlékeztetett arra is, hogy az Egészségügyi Tanács nemrégiben megállapította: egy olyan étrend, amely 60%-ban növényi fehérjéket tartalmaz, javíthatja a lakosság egészségét.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 16. kedd
Valter
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem