Old fashioned sign in the window of a shop saying in Hungarian Zárva, meaning in english Closed.

Jön a kötelező boltzár 2023-ban: így változik a Lidl, Aldi, Spar, Penny és Tesco nyitvatartási ideje

2023. augusztus 15. 19:03

Augusztus 20-án ünnepeljük az államalapítást, mely már sok évtizede a legfontosabb és a legnagyobb állami ünnepnek számít Magyarországon. Az augusztus 20-i dátum sem véletlen, hiszen halála után negyvenöt évvel ezen a napon avatták a katolikus egyház szentjévé az államalapítót és az első magyar királyt, I. (Szent) Istvánt. Ez a nap azonban azt is jelenti, hogy rengeteg üzlet zárva lesz. Mutatjuk, hogy változik a boltok nyitvatartása, noteszeket elő!

Az ünnepnek hazánkban van egy másik hagyománya is: tudniillik az, hogy ezen a napon kevés kivétellel zárva szoktak lenni a boltok, vagyis aki a vásárlást hétvégén intézné, az jobb, ha most nem vasárnapra időzíti, legalábbis nem a nagyáruházakban. A benzinkutak, kisközértek és - bizonyos esetekben - a trafikok is nyitva lehetnek, a nagyáruházak azonban nem. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a boltláncok nyitvatartásáról, lássuk, mi vár ránk az újabb vasárnapi boltzár napján!

Az Aldi-üzletek nyitvatartása augusztus 20-án

Az Aldi áruházai nem nyitnak ki augusztus 20-án, előtte és utána azonban a megszokott nyitvatartással várják a vásárlókat. Ez úgy néz ki, hogy szombaton és hétfőn is 7 és 21 óra között (egyes esetekben 7-20, valamint 6:30-20 és 21 óra) tartanak nyitva majd az Aldi üzletei.

Auchan-üzletek nyitvatartása augusztus 20-án

Az Auchan sem nyit ki augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. Ugyanez a helyzet a benzinkutakkal is, ám mivel a kutaknál több helyen is van automata kútoszlop, így ezeknél tankolhatunk, ha megszorulnánk benzinnel. Az áruház mind szombaton, mint pedig hétfőn nyitva lesz: az Auchannál az általános nyitva tartás hétfőtől szombatig 6 és 21 óra között tart - természetesen ettől egy-két áruház eltérhet, ezt érdemes megnézni indulás előtt.

CBA-üzletek nyitvatartása augusztus 20-án

Általános szabály a CBA üzleteknél is, hogy zárva tartanak az államalapítás ünnepén. A CBA boltok nyitvatartása azonban a hétköznapokban szerteágazó, olyan is van az országban, amely már hajnali 4 órakor várja a vásárlókat - így itt is érvényes, hogy mind az ünnepet megelőző szombati napon, mind pedig az utána következő hétfőn érdemes tájékozódni, melyik bolt mikor nyit ki vagy zár be.

Lidl-üzletek nyitvatartása augusztus 20-án

Augusztus 20-án, vasárnap a Lidl boltjai is zárva lesznek a nemzeti ünnep miatt, ám szombaton is, illetve másnap, hétfőn is a szokott nyitvatartással várják a vásárlókat. A Lidlánél ez azt jelenti, hogy a boltok

  • 6:30-22:00,
  • 7:00-22:00,
  • 7:00-21:00

között tartanak nyitva, így ekkorra érdemes időzíteni a bevásárlást.

Penny Market-üzletek nyitvatartása augusztus 20-án

A Penny Market üzletei sem nyitnak ki a nemzeti ünnepen. Természetesen azonban mind szombaton, mind pedig hétfőn várják a vásárlókat az általános nyitva tartás szerint, mely reggel 7-től este nyolcig tart - azonban itt is előfordulhatnak eltérések, így érdemes a kedvenc áruházunk esetén megnézni. A Penny MArket pedig ma egy nagyon fontos dolgot is közölt, amelyről a Pénzcentrum is beszámolt - ezt a hírt a lenti linkre kattintva olvashatod el újra.

SPAR, DeSpar, Spar Express-üzletek nyitvatartása augusztus 20-án

A Spar és Interspar-üzletek sem nyitnak ki augusztus 20-án, de ők is mind szombaton, mind hétfőn a szokott rend szerint tartanak nyitva, vagyis

  • szombaton 6:30 és 17 óra között,
  • hétfőn pedig 6 vagy 7 órától egészen este nyolcig

várják a vásárlókat. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a DeSpar üzletek némelyike, illetve a benzinkutakon található Spar Express, valamint azok a DESPAR élelmiszerüzletek, melyek a töltőállomásokon találhatók, augusztus 20-án pedig nem zárnak be, hanem a normál nyitvatartásuk szerint működnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

vagyis ide a nemzeti ünnepen is betérhetünk, ha valamiért nagyon kell.

Tesco és Tesco Express-üzletek nyitvatartása augusztus 20-án

A Tesco esetében már évek óta megszokhattuk, hogy a nemzeti ünnepen a kisebb boltok sem nyitnak ki, és a hipermarketek is követik a nemzeti ünnep szokásos menetrendjét. A láncnak azonban boltonként egységes a nyitvatartása, vagyis hétfőtől vasárnapig egyazon időpontban nyitnak és zárnak, a következőképpen:

  • 06:00-20:00
  • 07:00-21:00
  • 07:00-22:00.

Mi van, ha dohányáru vagy gyógyszer kell?

Az ügyeletes gyógyszertárak természetesen nyitva tartanak az ünnepnapon is. Hsonló a helyzet a dohányboltokkal is, ám ezek csak akkor lehetnek nyitva, ha a tulajdonos vagy valamelyik (nagykorú) családtag áll be a pult mögé.

Emellett nyitva lehetnek még:

  • Virágboltok
  • Újságosok
  • Édességboltok
  • Éttermek, egyéb vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek
  • Kisközértek és non-stop kisboltok, ám ezek is csak akkor, ha nem alkalmazott, hanem tulajdonos vagy annak családtagja szolgál ki.

A Pénzcentrum ma arról is beszámolt, hogy dura akciókat villantottak a hazai áruházak a tanszereknél: olvasd el a lenti cikkben, hogy mi van most elképesztő áron!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem