Pénzügyekről tömören

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 15:12

Augusztus 27-től naponta háromszor jelentkezik Tömör professzor az RTL Klubon, hogy egyperces animációs kisfilmekben egy-egy pénzügyi területet bemutatva segítse a nézőket eligazodni a pénzügyek útvesztőjében. A sorozat támogatója a Raiffeisen Bank.

Új ismeretterjesztő sorozattal jelentkezett az RTL Klub augusztus 27-től, hétfőtől, melynek célja, hogy segítse a nézőket eligazodni a pénzügyek világában és felhívja a figyelmet a tájékozottság fontosságára. Az egyperces animációs kisfilmek naponta háromszor kerülnek sugárzásra hétköznap a Reggeli után (kb. 9.00), a Balázs Show közben (kb. 17.00) és a Barátok közt után (kb. 21.00); hétvégén pedig kb. 11.30-kor a Játék után, kb. 16.30-kor a délutáni sorozat vagy Forma1 után és az esti film közben, kb. 22.00 órakor.

A kisfilmek állandó szereplője Tömör Professzor, aki a műsor egy-egy részében egy-egy banki területet mutat be egyszerűen, szemléletesen. A húsz egyperces olyan témákat dolgoz fel, mint például a folyószámla, a bankbetét és hitel, a kártyatípusok, de külön fim készül az internetes bankolásról, a tőzsdéről és biztosításokról, sőt a családi költségvetésről is. A televíziónézők pénzügyi ismereteinek bővítését célzó sorozat támogatója a Raiffeisen Bank.

A Magyarországon az utóbbi hónapokban a pénzügyi jártasság és az általános pénzügyi ismeretek terén végzett kutatások kimutatták, hogy legtöbben idegenkednek a pénzügyektől, melynek hátterében egyrészt a pénzügyi nyelvezet, másrészt a pénzügyi fogalmak hiányos ismerete áll. A magyar lakosság nagy része nem tartja elegendőnek a pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról rendelkezésükre álló információt.

Ezt a problémát felismerve határozta el az RTL Klub a hiánypótló műsor létrehozását, amelyet a Raiffeisen Bank örömmel támogat, a műsor céljai ugyanis egybevágnak a Raiffeisen Bank célkitűzéseivel: egyszerűen, érthetően beszélni a pénzügyekről, pénzügyi szolgáltatóként felelősséget vállalni és aktívan tenni a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítéséért.

A Pénzügyekről Tömören című sorozat célja, hogy a nézők megbízható tájékoztatást kapjanak a pénzügyek terén, a szükséges pénzügyi alapfogalmakat jobban megismerhessék és a tágabb háttérismeretek birtokában tudatos és helyes pénzügyi döntéseket tudjanak hozni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?