16 °C Budapest

Pénzügyekről tömören

Pénzcentrum
2007. szeptember 3. 15:12

Augusztus 27-től naponta háromszor jelentkezik Tömör professzor az RTL Klubon, hogy egyperces animációs kisfilmekben egy-egy pénzügyi területet bemutatva segítse a nézőket eligazodni a pénzügyek útvesztőjében. A sorozat támogatója a Raiffeisen Bank.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Új ismeretterjesztő sorozattal jelentkezett az RTL Klub augusztus 27-től, hétfőtől, melynek célja, hogy segítse a nézőket eligazodni a pénzügyek világában és felhívja a figyelmet a tájékozottság fontosságára. Az egyperces animációs kisfilmek naponta háromszor kerülnek sugárzásra hétköznap a Reggeli után (kb. 9.00), a Balázs Show közben (kb. 17.00) és a Barátok közt után (kb. 21.00); hétvégén pedig kb. 11.30-kor a Játék után, kb. 16.30-kor a délutáni sorozat vagy Forma1 után és az esti film közben, kb. 22.00 órakor.

A kisfilmek állandó szereplője Tömör Professzor, aki a műsor egy-egy részében egy-egy banki területet mutat be egyszerűen, szemléletesen. A húsz egyperces olyan témákat dolgoz fel, mint például a folyószámla, a bankbetét és hitel, a kártyatípusok, de külön fim készül az internetes bankolásról, a tőzsdéről és biztosításokról, sőt a családi költségvetésről is. A televíziónézők pénzügyi ismereteinek bővítését célzó sorozat támogatója a Raiffeisen Bank.

A Magyarországon az utóbbi hónapokban a pénzügyi jártasság és az általános pénzügyi ismeretek terén végzett kutatások kimutatták, hogy legtöbben idegenkednek a pénzügyektől, melynek hátterében egyrészt a pénzügyi nyelvezet, másrészt a pénzügyi fogalmak hiányos ismerete áll. A magyar lakosság nagy része nem tartja elegendőnek a pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról rendelkezésükre álló információt.

Ezt a problémát felismerve határozta el az RTL Klub a hiánypótló műsor létrehozását, amelyet a Raiffeisen Bank örömmel támogat, a műsor céljai ugyanis egybevágnak a Raiffeisen Bank célkitűzéseivel: egyszerűen, érthetően beszélni a pénzügyekről, pénzügyi szolgáltatóként felelősséget vállalni és aktívan tenni a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítéséért.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Pénzügyekről Tömören című sorozat célja, hogy a nézők megbízható tájékoztatást kapjanak a pénzügyek terén, a szükséges pénzügyi alapfogalmakat jobban megismerhessék és a tágabb háttérismeretek birtokában tudatos és helyes pénzügyi döntéseket tudjanak hozni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?