15 °C Budapest

Húzzák az időt a bankok: extra profit további 6 hónapig

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 13:00

2005 decemberében ugyan ígéretet tettek a brit bankok arra vonatkozóan, hogy már az idei év novemberére üzembe helyezik az átutalásokat felgyorsító rendszert, erre azonban érdekvédelmi szervezetük szerint a vártnál fél évvel többet kell várni.

A Viktoriánus korból fennmaradt rendszer jelenleg 3 napos klíringgel működik, az Office of Fair Trading és a pénzügyminisztérium nyomására azonban a bankok kénytelenek modernizálni ezt.

A nyomásgyakorlásra azért is van szükség, mert a bankok pénzt profitot termelnek a függőben lévő átutalásokon is, ezért nem kifejezetten érdekük felgyorsítani a folyamatot.

A pénzintézetek érdekvédelmi szervezete szerint az új rendszer infrastruktúrája már működik, a bankok és a központ közötti tesztelés azonban a vártnál időigényesebb és komplikáltabb lett.

A korábban nyilvánosságra hozott tervek szerint az új rendszer kiépítése 50-65 millió fontba került volna a bankoknak, melybe benne foglaltatik a házi chip-and-pin készülékek millióinak szétosztása is, a legfrissebb információk szerint azonban ennél jóval magasabbra rúg majd a számla végösszege.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?