9 °C Budapest

Húzzák az időt a bankok: extra profit további 6 hónapig

Pénzcentrum
2007. augusztus 16. 13:00

2005 decemberében ugyan ígéretet tettek a brit bankok arra vonatkozóan, hogy már az idei év novemberére üzembe helyezik az átutalásokat felgyorsító rendszert, erre azonban érdekvédelmi szervezetük szerint a vártnál fél évvel többet kell várni.

A Viktoriánus korból fennmaradt rendszer jelenleg 3 napos klíringgel működik, az Office of Fair Trading és a pénzügyminisztérium nyomására azonban a bankok kénytelenek modernizálni ezt.

A nyomásgyakorlásra azért is van szükség, mert a bankok pénzt profitot termelnek a függőben lévő átutalásokon is, ezért nem kifejezetten érdekük felgyorsítani a folyamatot.

A pénzintézetek érdekvédelmi szervezete szerint az új rendszer infrastruktúrája már működik, a bankok és a központ közötti tesztelés azonban a vártnál időigényesebb és komplikáltabb lett.

A korábban nyilvánosságra hozott tervek szerint az új rendszer kiépítése 50-65 millió fontba került volna a bankoknak, melybe benne foglaltatik a házi chip-and-pin készülékek millióinak szétosztása is, a legfrissebb információk szerint azonban ennél jóval magasabbra rúg majd a számla végösszege.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40