Ma este FED kamatdöntés, de mi lesz utána?

Pénzcentrum
2007. január 31. 08:00

Már tegnap megkezdte ülését a FED Nyíltpiaci Bizottsága, de a kamatdöntés csak ma estére várható. A kamatdöntés kimenetelével kapcsolatosan nagy meglepetés nem várható, ami ismét izgalmasnak ígérkezik az a döntéshez kapcsolható magyarázat, komment. A Bizottság feltehetően 5.25%-on változatlanul hagyja a rátát, de kérdés, hogy az inflációs és növekedési kilátásokat hogyan ítéli majd meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A piac nem áraz változást az irányadó kamatszintben a ma esti döntésnél. Ami ezen túl érdekes, hogy az év egészét tekintve viszonylag stabil és változatlan kamatpálya árazódik a határidős jegyzésekbe (30 napos federal funds rate futures), csak a nyár végén, az ősz kezdetén kezd némi valószínűsége lenni a kamatcsökkentésnek.


Amint a fenti ábrából is látható, ma a ráta 5.25%-on feltehetően változatlan marad, és az év végén is csak 5.15%-ig süllyed a határidős jegyzésekből számított implicit kamatszint, ami azt mutatja, hogy a piac most is 50%-nál kisebb valószínűséget ad annak, hogy az idén kamatcsökkentés lesz.

Természetesen még nagyon az év elején vagyunk, változások, fordulatok nagy valószínűséggel lesznek. Egyelőre komolyabb inflációs nyomás nem látszik, bár béroldalról némi feszültség érezhető. A növekedés tavalyi lassulása után az idei évben már mindenki a potenciális szinthez közelebbi GDP növekedéssel számol.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20