4 °C Budapest

Ma este FED kamatdöntés, de mi lesz utána?

Pénzcentrum
2007. január 31. 08:00

Már tegnap megkezdte ülését a FED Nyíltpiaci Bizottsága, de a kamatdöntés csak ma estére várható. A kamatdöntés kimenetelével kapcsolatosan nagy meglepetés nem várható, ami ismét izgalmasnak ígérkezik az a döntéshez kapcsolható magyarázat, komment. A Bizottság feltehetően 5.25%-on változatlanul hagyja a rátát, de kérdés, hogy az inflációs és növekedési kilátásokat hogyan ítéli majd meg.

A piac nem áraz változást az irányadó kamatszintben a ma esti döntésnél. Ami ezen túl érdekes, hogy az év egészét tekintve viszonylag stabil és változatlan kamatpálya árazódik a határidős jegyzésekbe (30 napos federal funds rate futures), csak a nyár végén, az ősz kezdetén kezd némi valószínűsége lenni a kamatcsökkentésnek.


Amint a fenti ábrából is látható, ma a ráta 5.25%-on feltehetően változatlan marad, és az év végén is csak 5.15%-ig süllyed a határidős jegyzésekből számított implicit kamatszint, ami azt mutatja, hogy a piac most is 50%-nál kisebb valószínűséget ad annak, hogy az idén kamatcsökkentés lesz.

Természetesen még nagyon az év elején vagyunk, változások, fordulatok nagy valószínűséggel lesznek. Egyelőre komolyabb inflációs nyomás nem látszik, bár béroldalról némi feszültség érezhető. A növekedés tavalyi lassulása után az idei évben már mindenki a potenciális szinthez közelebbi GDP növekedéssel számol.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?