37 °C Budapest

Uniós razzia lesz hazánkban

Pénzcentrum
2005. október 13. 08:28

Az Európai Unió valamennyi országára kiterjedő közlekedésbiztonsági akcióhoz csatlakozva szerdán és pénteken hazánkban is fokozottan ellenőrzik az országúton közlekedők sebességét. Az akcióban mintegy ötszáz rendőr vesz részt.

 
Az Európai Unió valamennyi országára kiterjedő közlekedésbiztonsági akcióhoz csatlakozva szerdán és pénteken hazánkban is fokozottan ellenőrzik az országúton közlekedők sebességét. Az akcióban mintegy ötszáz rendőr vesz részt.
Az Európai Unió tagállamaira és négy másik országra - Romániára, Svájcra, Norvégiára és Moldáviára - kiterjedő, egyhetes sebességellenőrző akciót a TISPOL, az unió közlekedésrendészeti szerveit összefogó szervezete szervezi. A magyar rendőrség - mint a TISPOL teljes jogú tagja - részt vesz a "Speed" (sebesség) ellenőrzés végrehajtásában, és október 12-én és 14-én legalább napi 5-5 órában a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében fokozott közúti ellenőrzést tart - közölte Gégény István alezredes. Az akcióban mintegy 500 rendőr vesz részt, és dolgozni fog valamennyi, azaz közel 100 lézeres és radaros sebességmérő készülék is.
Magyarországon és az Európai Unióban is a leggyakoribb szabálysértés a gyorshajtás és ez a legfőbb baleseti ok is, tavaly csak Magyarországon 529 ember halt meg bizonyítottan a gyorshajtás miatt. A 2010-ig szóló közlekedéspolitikai koncepció szerint 30 százalékkal kell csökkenteni a halálos balesetek számát Magyarországon, ennek elérésében a gyorshajtókkal szembeni hatékony rendőri fellépés kiemelt fontosságú - indokolta az akciót Gégény István.
(forrás: kormányzati hírportál)
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?