12 °C Budapest

Uniós razzia lesz hazánkban

Pénzcentrum
2005. október 13. 08:28

Az Európai Unió valamennyi országára kiterjedő közlekedésbiztonsági akcióhoz csatlakozva szerdán és pénteken hazánkban is fokozottan ellenőrzik az országúton közlekedők sebességét. Az akcióban mintegy ötszáz rendőr vesz részt.

 
Az Európai Unió valamennyi országára kiterjedő közlekedésbiztonsági akcióhoz csatlakozva szerdán és pénteken hazánkban is fokozottan ellenőrzik az országúton közlekedők sebességét. Az akcióban mintegy ötszáz rendőr vesz részt.
Az Európai Unió tagállamaira és négy másik országra - Romániára, Svájcra, Norvégiára és Moldáviára - kiterjedő, egyhetes sebességellenőrző akciót a TISPOL, az unió közlekedésrendészeti szerveit összefogó szervezete szervezi. A magyar rendőrség - mint a TISPOL teljes jogú tagja - részt vesz a "Speed" (sebesség) ellenőrzés végrehajtásában, és október 12-én és 14-én legalább napi 5-5 órában a fővárosban és az ország valamennyi megyéjében fokozott közúti ellenőrzést tart - közölte Gégény István alezredes. Az akcióban mintegy 500 rendőr vesz részt, és dolgozni fog valamennyi, azaz közel 100 lézeres és radaros sebességmérő készülék is.
Magyarországon és az Európai Unióban is a leggyakoribb szabálysértés a gyorshajtás és ez a legfőbb baleseti ok is, tavaly csak Magyarországon 529 ember halt meg bizonyítottan a gyorshajtás miatt. A 2010-ig szóló közlekedéspolitikai koncepció szerint 30 százalékkal kell csökkenteni a halálos balesetek számát Magyarországon, ennek elérésében a gyorshajtókkal szembeni hatékony rendőri fellépés kiemelt fontosságú - indokolta az akciót Gégény István.
(forrás: kormányzati hírportál)
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm