7 °C Budapest

Milliárdos beruházás a rendőrségen - ki nyerte a tendert ?

Pénzcentrum
2005. október 13. 08:16

Az Országos Rendőr Főkapitányság a LeasePlan Hungária Rt-t hirdette ki az egyik győztesnek azon a közel 5 milliárd forint értékű közbeszerzési tenderen, amelyen 1.800 darab gépjármű tartós bérletére és a gépjárműpark kezelésére keresett beszállítót.

 
Az Országos Rendőr Főkapitányság a LeasePlan Hungária Rt-t hirdette ki az egyik győztesnek azon a közel 5 milliárd forint értékű közbeszerzési tenderen, amelyen 1.800 darab gépjármű tartós bérletére és a gépjárműpark kezelésére keresett beszállítót.
 
 
A szerződés értelmében az ORFK-nál 2005. végéig 600 gépkocsi áll üzembe, míg a kapitányság 2008. végig további 1.200 gépjárműre vonatkozó opcióval élhet. A LeasePlan a közelmúltban több jelentős közbeszerzési pályázatot nyert meg, így hasonló konstrukcióra vonatkozóan többek között ügyfele a MÁV és az Állami Autópálya Kezelő Rt.
A LeasePlan egy nemzetközi gépjárműpark kezelő társaság, melyet 1963-ban alapítottak. A vállalat vezető szerepet tölt be az operatív lízing és gépjárműpark kezelés területén. A LeasePlan napjainkban több mint 1.200.000 gépjármű kezelését végezi a világ 27 országában, összesen 7.282 alkalmazottal. A LeasePlan több európai országban, így Spanyolországban, Angliában és Hollandiában is kezel több ezres rendőrségi gépjárműflottát.
A vállalat a rendőrségi flották kezelésében szerzett komplex nemzetközi tapasztalatait hasznosítja az ORFK partnereként. A LeasePlan Hungária Rt. a LeasePlan Corporation N.V. magyarországi leányvállalata. A LeasePlan Hungária Rt. hazai gépjárműparkja meghaladja a 8.000 gépkocsit, amelyek finanszírozott eszközértéke eléri a 18 milliárd forintot. Ezzel az eredménnyel a LeasePlan Hungáraia Rt. tekinthető a piacvezető magyarországi gépjárműpark finanszírozó- és flottakezelő társaságnak. A vállalat hazai piaci részesedése 35 százalék.
A LeasePlan Hungária Rt. vezető szerepet tölt be a flottakezelés piacán. A LeasePlan jelentősebb hazai ügyfelei többek között az IBM, a MOL, a Borsodi Sörgyár Rt., az Electrolux Lehel Kft., a MÁV, az Állami Autópálya Kezelő Rt., a Masterfoods valamint a Pfizer.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm