Milliárdos beruházás a rendőrségen - ki nyerte a tendert ?

Pénzcentrum
2005. október 13. 08:16

Az Országos Rendőr Főkapitányság a LeasePlan Hungária Rt-t hirdette ki az egyik győztesnek azon a közel 5 milliárd forint értékű közbeszerzési tenderen, amelyen 1.800 darab gépjármű tartós bérletére és a gépjárműpark kezelésére keresett beszállítót.

 
Az Országos Rendőr Főkapitányság a LeasePlan Hungária Rt-t hirdette ki az egyik győztesnek azon a közel 5 milliárd forint értékű közbeszerzési tenderen, amelyen 1.800 darab gépjármű tartós bérletére és a gépjárműpark kezelésére keresett beszállítót.
 
 
A szerződés értelmében az ORFK-nál 2005. végéig 600 gépkocsi áll üzembe, míg a kapitányság 2008. végig további 1.200 gépjárműre vonatkozó opcióval élhet. A LeasePlan a közelmúltban több jelentős közbeszerzési pályázatot nyert meg, így hasonló konstrukcióra vonatkozóan többek között ügyfele a MÁV és az Állami Autópálya Kezelő Rt.
A LeasePlan egy nemzetközi gépjárműpark kezelő társaság, melyet 1963-ban alapítottak. A vállalat vezető szerepet tölt be az operatív lízing és gépjárműpark kezelés területén. A LeasePlan napjainkban több mint 1.200.000 gépjármű kezelését végezi a világ 27 országában, összesen 7.282 alkalmazottal. A LeasePlan több európai országban, így Spanyolországban, Angliában és Hollandiában is kezel több ezres rendőrségi gépjárműflottát.
A vállalat a rendőrségi flották kezelésében szerzett komplex nemzetközi tapasztalatait hasznosítja az ORFK partnereként. A LeasePlan Hungária Rt. a LeasePlan Corporation N.V. magyarországi leányvállalata. A LeasePlan Hungária Rt. hazai gépjárműparkja meghaladja a 8.000 gépkocsit, amelyek finanszírozott eszközértéke eléri a 18 milliárd forintot. Ezzel az eredménnyel a LeasePlan Hungáraia Rt. tekinthető a piacvezető magyarországi gépjárműpark finanszírozó- és flottakezelő társaságnak. A vállalat hazai piaci részesedése 35 százalék.
A LeasePlan Hungária Rt. vezető szerepet tölt be a flottakezelés piacán. A LeasePlan jelentősebb hazai ügyfelei többek között az IBM, a MOL, a Borsodi Sörgyár Rt., az Electrolux Lehel Kft., a MÁV, az Állami Autópálya Kezelő Rt., a Masterfoods valamint a Pfizer.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?