9 °C Budapest

Tovább terjeszkedik és az élre tör ...

Pénzcentrum
2005. október 12. 16:02

A háztartási elektronikai piacon tapasztalható kiélezett verseny ellenére megerősítette pozícióit az Euronics. Az ország legtöbb üzlettel rendelkező műszaki áruház hálózata jelenleg 125 egységből áll. Éves forgalmuk idén eléri a 38 milliárd forintot. Az ország szinte minden pontján megtalálható üzletek 70 százaléka a cég tulajdonában van, 30 százalékuk pedig franchise formában üzemel.

 
A háztartási elektronikai piacon tapasztalható kiélezett verseny ellenére megerősítette pozícióit az Euronics. Az ország legtöbb üzlettel rendelkező műszaki áruház hálózata jelenleg 125 egységből áll. Éves forgalmuk idén eléri a 38 milliárd forintot. Az ország szinte minden pontján megtalálható üzletek 70 százaléka a cég tulajdonában van, 30 százalékuk pedig franchise formában üzemel.
Az idén ötéves jubileumát ünneplő Euronics Hungary Kft.-t két hazai kereskedelmi lánc az Bravotech Kft. és a Vöröskő Kft. alapította 2001-ben. (Az előbbi céget 1995-ben, az utóbbit pedig 1989-ben alapították.) Az egyesített hálózat 2001-ben csatlakozott Európa vezető kereskedelmi hálózatához, az Euronics csoporthoz.
Az Euronics beszerzési társulást 5 nyugat-európai ország független kereskedői 1990-ben alakították, amely ma 24 különböző ország 25 értékesítési szervezetét tömöríti. Az Euronics egyesíti a hatalmas európai közös beszerzést, amely garantálja a rendkívül kedvező árakat, valamint a kiváló helyismerettel és szakértelemmel rendelkező kiskereskedők hatalmas erejét.
A többcsatornás beszerzési forrásoknak és a kiterjedt értékesítési hálózatnak köszönhetően az Euronics Hungary Kft. még a korábbinál is kedvezőbb áron kínálja termékeit. Különösképpen jellemző ez a közép- és felsőkategóriás cikkekre – amelyek iránt az elmúlt hónapokban egyre nagyobb igény nyilvánult meg.
A teljesen magyar tulajdonban levő cég az elkövetkezendő hónapokban tovább terjeszkedik. A bolthálózatot főleg a vidéki városokban és Budapesten kívánják bővíteni, de mindezt úgy, hogy a vásárlók mindenütt a megszokott magas színvonalú szolgáltatással és kedvező árakkal találkozzanak. A szolgáltatások színvonalának növelése érdekében ez egyik központi raktár Budapestre költözik. A bolthálózat minőségi megújításának érdekében növelik a boltok alapterületét is.
A tulajdonosok legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy műszaki termékek vásárlásakor az Euronics hálózat vevői használható segítséget kapjanak a cég értékesítőitől. A ”minőség, olcsón - szakértőktől” szlogen megvalósítása érdekében a vállalat heti szinten képzi értékesítőit, hogy egy új értékesítői minőséget teremtsen Magyarországon.
Az Euronics Műszaki Áruházláncot működtető vállalatok éves árbevétele az elmúlt években a következőképpen alakult: 2002: 22,5 milliárd forint, 2003: 28,6 milliárd forint, 2004: 32,6 milliárd forint; 2005-ben várhatóan eléri a 38 milliárd forintot. Az Euronics hálózatába összesen 125 bolt tartozik – ezek közül 13 Electro Plus néven üzemel. A hálózatban foglalkoztatottak száma idén közel 1000 fő. Az Euronics Európa legnagyobb kereskedelmi hálózata a szórakoztató elektronika területén. A kontinensen  és Ausztráliában 5 500  vállalkozást magába foglaló hálózat közel 9000 boltot üzemeltet – ezek összterülete több mint 2 millió négyzetméter. Az alkalmazottak száma meghaladja a 40 ezret, az éves forgalom pedig már közel 10 milliárd euró.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem