Tovább terjeszkedik és az élre tör ...

Pénzcentrum
2005. október 12. 16:02

A háztartási elektronikai piacon tapasztalható kiélezett verseny ellenére megerősítette pozícióit az Euronics. Az ország legtöbb üzlettel rendelkező műszaki áruház hálózata jelenleg 125 egységből áll. Éves forgalmuk idén eléri a 38 milliárd forintot. Az ország szinte minden pontján megtalálható üzletek 70 százaléka a cég tulajdonában van, 30 százalékuk pedig franchise formában üzemel.

 
A háztartási elektronikai piacon tapasztalható kiélezett verseny ellenére megerősítette pozícióit az Euronics. Az ország legtöbb üzlettel rendelkező műszaki áruház hálózata jelenleg 125 egységből áll. Éves forgalmuk idén eléri a 38 milliárd forintot. Az ország szinte minden pontján megtalálható üzletek 70 százaléka a cég tulajdonában van, 30 százalékuk pedig franchise formában üzemel.
Az idén ötéves jubileumát ünneplő Euronics Hungary Kft.-t két hazai kereskedelmi lánc az Bravotech Kft. és a Vöröskő Kft. alapította 2001-ben. (Az előbbi céget 1995-ben, az utóbbit pedig 1989-ben alapították.) Az egyesített hálózat 2001-ben csatlakozott Európa vezető kereskedelmi hálózatához, az Euronics csoporthoz.
Az Euronics beszerzési társulást 5 nyugat-európai ország független kereskedői 1990-ben alakították, amely ma 24 különböző ország 25 értékesítési szervezetét tömöríti. Az Euronics egyesíti a hatalmas európai közös beszerzést, amely garantálja a rendkívül kedvező árakat, valamint a kiváló helyismerettel és szakértelemmel rendelkező kiskereskedők hatalmas erejét.
A többcsatornás beszerzési forrásoknak és a kiterjedt értékesítési hálózatnak köszönhetően az Euronics Hungary Kft. még a korábbinál is kedvezőbb áron kínálja termékeit. Különösképpen jellemző ez a közép- és felsőkategóriás cikkekre – amelyek iránt az elmúlt hónapokban egyre nagyobb igény nyilvánult meg.
A teljesen magyar tulajdonban levő cég az elkövetkezendő hónapokban tovább terjeszkedik. A bolthálózatot főleg a vidéki városokban és Budapesten kívánják bővíteni, de mindezt úgy, hogy a vásárlók mindenütt a megszokott magas színvonalú szolgáltatással és kedvező árakkal találkozzanak. A szolgáltatások színvonalának növelése érdekében ez egyik központi raktár Budapestre költözik. A bolthálózat minőségi megújításának érdekében növelik a boltok alapterületét is.
A tulajdonosok legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy műszaki termékek vásárlásakor az Euronics hálózat vevői használható segítséget kapjanak a cég értékesítőitől. A ”minőség, olcsón - szakértőktől” szlogen megvalósítása érdekében a vállalat heti szinten képzi értékesítőit, hogy egy új értékesítői minőséget teremtsen Magyarországon.
Az Euronics Műszaki Áruházláncot működtető vállalatok éves árbevétele az elmúlt években a következőképpen alakult: 2002: 22,5 milliárd forint, 2003: 28,6 milliárd forint, 2004: 32,6 milliárd forint; 2005-ben várhatóan eléri a 38 milliárd forintot. Az Euronics hálózatába összesen 125 bolt tartozik – ezek közül 13 Electro Plus néven üzemel. A hálózatban foglalkoztatottak száma idén közel 1000 fő. Az Euronics Európa legnagyobb kereskedelmi hálózata a szórakoztató elektronika területén. A kontinensen  és Ausztráliában 5 500  vállalkozást magába foglaló hálózat közel 9000 boltot üzemeltet – ezek összterülete több mint 2 millió négyzetméter. Az alkalmazottak száma meghaladja a 40 ezret, az éves forgalom pedig már közel 10 milliárd euró.
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem