30 °C Budapest

Tovább terjeszkedik és az élre tör ...

Pénzcentrum
2005. október 12. 16:02

A háztartási elektronikai piacon tapasztalható kiélezett verseny ellenére megerősítette pozícióit az Euronics. Az ország legtöbb üzlettel rendelkező műszaki áruház hálózata jelenleg 125 egységből áll. Éves forgalmuk idén eléri a 38 milliárd forintot. Az ország szinte minden pontján megtalálható üzletek 70 százaléka a cég tulajdonában van, 30 százalékuk pedig franchise formában üzemel.

 
A háztartási elektronikai piacon tapasztalható kiélezett verseny ellenére megerősítette pozícióit az Euronics. Az ország legtöbb üzlettel rendelkező műszaki áruház hálózata jelenleg 125 egységből áll. Éves forgalmuk idén eléri a 38 milliárd forintot. Az ország szinte minden pontján megtalálható üzletek 70 százaléka a cég tulajdonában van, 30 százalékuk pedig franchise formában üzemel.
Az idén ötéves jubileumát ünneplő Euronics Hungary Kft.-t két hazai kereskedelmi lánc az Bravotech Kft. és a Vöröskő Kft. alapította 2001-ben. (Az előbbi céget 1995-ben, az utóbbit pedig 1989-ben alapították.) Az egyesített hálózat 2001-ben csatlakozott Európa vezető kereskedelmi hálózatához, az Euronics csoporthoz.
Az Euronics beszerzési társulást 5 nyugat-európai ország független kereskedői 1990-ben alakították, amely ma 24 különböző ország 25 értékesítési szervezetét tömöríti. Az Euronics egyesíti a hatalmas európai közös beszerzést, amely garantálja a rendkívül kedvező árakat, valamint a kiváló helyismerettel és szakértelemmel rendelkező kiskereskedők hatalmas erejét.
A többcsatornás beszerzési forrásoknak és a kiterjedt értékesítési hálózatnak köszönhetően az Euronics Hungary Kft. még a korábbinál is kedvezőbb áron kínálja termékeit. Különösképpen jellemző ez a közép- és felsőkategóriás cikkekre – amelyek iránt az elmúlt hónapokban egyre nagyobb igény nyilvánult meg.
A teljesen magyar tulajdonban levő cég az elkövetkezendő hónapokban tovább terjeszkedik. A bolthálózatot főleg a vidéki városokban és Budapesten kívánják bővíteni, de mindezt úgy, hogy a vásárlók mindenütt a megszokott magas színvonalú szolgáltatással és kedvező árakkal találkozzanak. A szolgáltatások színvonalának növelése érdekében ez egyik központi raktár Budapestre költözik. A bolthálózat minőségi megújításának érdekében növelik a boltok alapterületét is.
A tulajdonosok legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy műszaki termékek vásárlásakor az Euronics hálózat vevői használható segítséget kapjanak a cég értékesítőitől. A ”minőség, olcsón - szakértőktől” szlogen megvalósítása érdekében a vállalat heti szinten képzi értékesítőit, hogy egy új értékesítői minőséget teremtsen Magyarországon.
Az Euronics Műszaki Áruházláncot működtető vállalatok éves árbevétele az elmúlt években a következőképpen alakult: 2002: 22,5 milliárd forint, 2003: 28,6 milliárd forint, 2004: 32,6 milliárd forint; 2005-ben várhatóan eléri a 38 milliárd forintot. Az Euronics hálózatába összesen 125 bolt tartozik – ezek közül 13 Electro Plus néven üzemel. A hálózatban foglalkoztatottak száma idén közel 1000 fő. Az Euronics Európa legnagyobb kereskedelmi hálózata a szórakoztató elektronika területén. A kontinensen  és Ausztráliában 5 500  vállalkozást magába foglaló hálózat közel 9000 boltot üzemeltet – ezek összterülete több mint 2 millió négyzetméter. Az alkalmazottak száma meghaladja a 40 ezret, az éves forgalom pedig már közel 10 milliárd euró.
Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?