28 °C Budapest

Ha nem tudjuk bevezetni, akkor majd csinálunk

Pénzcentrum
2005. október 12. 12:26

Minek várni 2010-ig - vagy ki tudja meddig - ha saját magunk is csinálhatunk eurót ? -gondolhatták azok a "szakemberek" akiket a Nemzeti Nyomozó Iroda leplezett le Pest megyében a múlt hét végén.

 
Minek várni 2010-ig - vagy ki tudja meddig - ha saját magunk is csinálhatunk eurót ? –gondolhatták azok a „szakemberek” akiket a Nemzeti Nyomozó Iroda leplezett le Pest megyében a múlt hét végén.
 
A pénzhamisító üzemben egy- és kéteurós érméket gyártottak és az egyik legjelentősebb hamisítóüzem, amit az Európai Unió területén lelepleztek. - értesült a Népszabadság. Az akció részleteit egyelőre titokban tartják, a rendőrség nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy az illegális pénzverde a Budapesttől mintegy 30 kilométerre lévő Erdőtelkesen működött.
Az eurós érmék azért váltak a hamisítás célpontjává mert ezeket lehet a lelepleződés legkisebb kockázatával forgalomba hozni (ez most nem jött be az elkövetőknek), ugyanis az érmék egyik oldalán a címlet a másikon a kibocsátó ország motívumai láthatók. Azaz minden egyes címletből 12 féle létezik. Egyes felmérések szerint az uniós polgárok nagy része nem ismeri az eurós váltópénzeket, ezért bármit hajlandó elfogadni, ami hasonlít az euróhoz.
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?