0 °C Budapest

Ha nem tudjuk bevezetni, akkor majd csinálunk

Pénzcentrum
2005. október 12. 12:26

Minek várni 2010-ig - vagy ki tudja meddig - ha saját magunk is csinálhatunk eurót ? -gondolhatták azok a "szakemberek" akiket a Nemzeti Nyomozó Iroda leplezett le Pest megyében a múlt hét végén.

 
Minek várni 2010-ig - vagy ki tudja meddig - ha saját magunk is csinálhatunk eurót ? –gondolhatták azok a „szakemberek” akiket a Nemzeti Nyomozó Iroda leplezett le Pest megyében a múlt hét végén.
 
A pénzhamisító üzemben egy- és kéteurós érméket gyártottak és az egyik legjelentősebb hamisítóüzem, amit az Európai Unió területén lelepleztek. - értesült a Népszabadság. Az akció részleteit egyelőre titokban tartják, a rendőrség nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy az illegális pénzverde a Budapesttől mintegy 30 kilométerre lévő Erdőtelkesen működött.
Az eurós érmék azért váltak a hamisítás célpontjává mert ezeket lehet a lelepleződés legkisebb kockázatával forgalomba hozni (ez most nem jött be az elkövetőknek), ugyanis az érmék egyik oldalán a címlet a másikon a kibocsátó ország motívumai láthatók. Azaz minden egyes címletből 12 féle létezik. Egyes felmérések szerint az uniós polgárok nagy része nem ismeri az eurós váltópénzeket, ezért bármit hajlandó elfogadni, ami hasonlít az euróhoz.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem