26 °C Budapest

Ha nem tudjuk bevezetni, akkor majd csinálunk

Pénzcentrum
2005. október 12. 12:26

Minek várni 2010-ig - vagy ki tudja meddig - ha saját magunk is csinálhatunk eurót ? -gondolhatták azok a "szakemberek" akiket a Nemzeti Nyomozó Iroda leplezett le Pest megyében a múlt hét végén.

 
Minek várni 2010-ig - vagy ki tudja meddig - ha saját magunk is csinálhatunk eurót ? –gondolhatták azok a „szakemberek” akiket a Nemzeti Nyomozó Iroda leplezett le Pest megyében a múlt hét végén.
 
A pénzhamisító üzemben egy- és kéteurós érméket gyártottak és az egyik legjelentősebb hamisítóüzem, amit az Európai Unió területén lelepleztek. - értesült a Népszabadság. Az akció részleteit egyelőre titokban tartják, a rendőrség nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy az illegális pénzverde a Budapesttől mintegy 30 kilométerre lévő Erdőtelkesen működött.
Az eurós érmék azért váltak a hamisítás célpontjává mert ezeket lehet a lelepleződés legkisebb kockázatával forgalomba hozni (ez most nem jött be az elkövetőknek), ugyanis az érmék egyik oldalán a címlet a másikon a kibocsátó ország motívumai láthatók. Azaz minden egyes címletből 12 féle létezik. Egyes felmérések szerint az uniós polgárok nagy része nem ismeri az eurós váltópénzeket, ezért bármit hajlandó elfogadni, ami hasonlít az euróhoz.
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?