2 °C Budapest
Így fejlődött hatalmasat a magyar baromfifeldolgozó (x)

Így fejlődött hatalmasat a magyar baromfifeldolgozó (x)

PR
2022. szeptember 26. 05:00

Az MKB Bank és a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft. évek óta tartó sikeres együttműködésének kulcsa a bizalom és az elkötelezettség

A Böszörményi Baromfifeldolgozó és az MKB Bank üzleti filozófiája egyaránt a minőségre és a megbízhatóságra épül. „Ezek azok az értékek, amelyek egy hosszú távú pénzügyi kapcsolathoz kellenek” – mondja Sőrés Imre, a családi tulajdonú vállalkozás ügyvezetője, aki szerint elégedettségük alapja a bank proaktivitása és rugalmassága.  

Szakértelem, nem csak a pénzügyekben

A Böszörményi Baromfifeldolgozó tulajdonosai 2016-ban döntöttek a technológiai váltás mellett, ekkor kezdődött a kapcsolat az MKB Bankkal, amely nagy összegű hitelt biztosított pályázati finanszírozáshoz. A bank szintén jelentős összegű forgóeszköz-finanszírozási hitelt is nyújtott a vállalkozásnak, és már a pályázat elbírálása előtt garanciát vállalt a beruházás támogatására. A pénzintézet egyik leányvállalata szakértőként már a tervezés során részt vett a munkában, a pályázatírást az MKB Consulting segítette. 

Komplex kihívások sikeres megoldása

A beruházások révén komoly változás végbe a Böszörményi Baromfifeldolgozó Kft.-nél: lecserélték a teljes vágósort, új épület, daraboló, fejlett üzem jött létre, a korábbi 3500-ról hétezerre nőtt az óránkénti vágási darabszám, 15 milliárdra az éves kapacitás. A feldolgozó erőssége, hogy az üzemben lehetőség van csirkén kívül pulyka és tyúk vágására is, a vágósor pedig 15 perc alatt átállítható. A cég eredményei tovább javultak, jelentősen erősödtek piaci pozíciói. Értékesítési tevékenysége kiterjed a környező települések mellett országos szintre is, és exportra is szállítanak.

Kihívásokból lehetőségek

Az MKB Bankkal még sikeresebb lett a Böszörményi Baromfifeldolgozó. „Minden helyzetben a cég igényeinek és lehetőségeinek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat keresik, és ezek alkalmazására törekszenek a számlavezetésben, illetve a finanszírozásban” – mondja Sőrés Imre. „Az MKB Bank és a Takarékbank piacvezető az agrár- és élelmiszeripar finanszírozásában. Termékpályákban gondolkodunk, ahogy a 21. századi élelmiszer-gazdaságnak, úgy a szakértő finanszírozásnak is ez az alapja. Ez a szemlélet alapjaiban határozza meg a baromfi termékpályákat, ezáltal könnyű volt a partneri viszony kialakítása a Böszörményi Baromfifeldolgozóval” – fogalmazott Hollósi Dávid, az MKB Bank és a Takarékbank Agár-és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?