17 °C Budapest
Sokak kedvenc boltja mehet a levesbe 2022-ben Magyarországon: ekkora a baj

Sokak kedvenc boltja mehet a levesbe 2022-ben Magyarországon: ekkora a baj

2022. január 19. 08:58

Minimum 15 százalékkal emelkedtek az üzlethelyiségek bérleti díjai, ezért sok bevásárlóközponti kereskedő egyensúlyoz most a szakadék szélén – írja az Infostart.

Az Inforádióban Csordás Norbert, a Bevásárlóközpontok Bérlőinek Érdekvédelmi Egyesületének szóvivője szerint minimum 15 százalékkal emelkedtek az üzlethelyiségek bérleti díjai a bevásárlóközpontokban. A szóvivő úgy fogalmazott, a bevásárlóközpontok esetében nincs tudomásuk arról, hogy jelentős mértékben emelnék a bérleti díjakat, de miután Budapesten és vidéken egyaránt euróban vannak meghatározva az árak, a forint árfolyamának romlása kellőképp érezteti a hatását.

A szakember arról is beszélt, hogy egy társasház aljában lévő üzletnél az emelés lehet több is, mint 15 százalék. A bevásárlóközpontokban lévő kisvállalkozások azonban ennél nagyobb problémákkal szembesülnek. Ezek ugyanis nem nem részesülhetnek a kormány által a 10 fő alatti kis- és középvállalkozásoknak segítségként hozott rendeletből, miszerint az érintett vállalkozások a jogszabályban meghatározott – a lakossági felhasználók esetében is alkalmazandó – árszabás szerint (hozzávetőlegesen 31 Ft/kWh díjért) jogosultak az egyetemes szolgáltatóval határozott idejű villamosenergia-vásárlási szerződést kötni.

A bevásárlóközpontok maguk vételezik az elektromos áramot, amit aztán továbbszámláznak a bérlőknek, így az üzletközpontok nagyságuknál fogva nem jogosultak a kedvezményre

- magyarázta a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?