Bajban a hazánkban is kedvelt étteremlánc: lehúzhatják a rolót?

Bajban a hazánkban is kedvelt étteremlánc: lehúzhatják a rolót?

2019. május 22. 15:55

Péntekig eldől, becsődöl-e a Vapiano. A céget csak egy 30 millió eurós hitel menthetné meg, de arra még a befektetőknek is rá kell bólintania.

A Vapianónak péntekig kell leadni a pénzügyi beszámolóját, és a cég akkor menekülhet csak meg, ha addig a legnagyobb befektetőik, a Tschibo és a Wella családok örököseik rábólintanak arra, hogy 30 millió eurós hitellel mentsék ki a céget - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülései alapján az Index.

Elemzők szerint az étterem működésével több baj is van: gyors kiszolgálást helyett sokszor alakultak ki a Vapianókban hosszú sorok, emellett többször munkaügyi és közegészségügyi botrányokba keveredtek. Az elsietett nemzetközi, és helyszínválasztás szempontjából is elhibázott terjeszkedés sem tett jót a cég anyagi helyzetének.

Magyarországon jelenleg öt Vapiano működik, négy a fővárosban és egy Győrben. Két nagy bevásárlóközponti étterem (MOM, Westend) mellett a két önálló üzlet a Bécsi úton és a Bécsi utcában található. A Vapiano működésének sajátosságai a vendégek szeme előtt elkészített ételek, illetve a távozásnál rendezendő és addig egy intelligens chipkártyán vezetett fogyasztás.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20