18 °C Budapest
A kisboltokon csattan az ostor: ők is fizethetnek

A kisboltokon csattan az ostor: ők is fizethetnek

MTI
2015. november 18. 08:32

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint a kis élelmiszerboltokat sújtja leginkább, hogy megszűnik az élelmiszerlánc-felügyeleti díj 0 százalékos sávja.

A főtitkár a Népszavának elmondta: a kis boltoknak eddig nem kellett ezt a díjat fizetniük. Egy átlagosan 20 százalékos árréssel dolgozó vállalkozó, aki ebből a forrásból fedezi a költségeit, kénytelen lesz ennek az összegnek az 5 százalékát élelmiszer-felügyeleti díj címén befizetni a költségvetésbe.

Az Országgyűlés által elfogadott törvénymódosítás értelmében a jövőben az árbevétel 0,1 százalékának megfelelő összeget kell fizetniük a nettó 500 millió forintos árbevételt el nem érő, a törvény hatálya alá tartozó üzleteknek is. A felügyeleti díjat a megelőző év árbevétele alapján kell kiszámítani. Ugyanakkor a kiskereskedelmi mikro- és kisvállalkozások is élhetnek a húszezer, illetve hétszázezer forintos átalányfizetés lehetőségével - ismerteti szerdai cikkében az újság.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?