17 °C Budapest

Széllel szemben: mi lehet a Ryanair titka?

2009. július 28. 12:02

A legfrissebb negyedéves adatok szerint a Ryanair az egyetlen európai diszkont-légitársaság, amelyik várakozáson felüli nyereséggel tudta zárni az előző negyedévet. A recept az agresszív költségcsökkentésben rejlik.

A fapados légitársaságokra általában igaz, hogy szinte már csak levegővételért nem kell külön fizetni út közben, egyébként minden egyes szolgáltatás pénzbe kerül. Egy plusz csomag, kényelmesebb szék, de akár még a wc-használat is külön díjas szolgáltatásnak minősül.

Különösen igaz ez az ír Ryanairre, melynek vezérigazgatója kifogyhatatlan a költségcsökkentő praktikákból. Legutóbbiak közé tartozik például a fedélzeti wc-használat fizetőssé tétele - sőt, a mosdók számának csökkentése, hogy helyükre is ülőhelyeket szorítsanak - , vagy a "függőleges ülőhelyek" biztosítása, ami azt jelenti, hogy az állva utazást választó utasok olcsóbban repülhetnek.

Utóbbi kivitelezésére már tárgyalásokba is kezdett a vezérigazgató egy repülőgépgyártóval, hogy az olyan ülő-álló alkalmatosságot fejlesszen ki számára, amely jóval kevesebb helyet foglal a hagyományos székeknél, így több utas szállítását teszi lehetővé.

Az intézkedéseknek meg is lett az eredménye: míg a legtöbb légitársaság rekord összegű veszteséggel számol, addig a Ryanair hétfőn vártnál is jobb eredményekről adott számot, 2009 első negyedévében 134,6 millió eurós nyereséget könyvelhetett el.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Michael O'Leary vezérigazgató szerint a "Ryanair lesz idén az egyetlen nagy európai légitársaság, amelyik utas számot és nyereséget tekintve is növekedni tud".

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?