7 °C Budapest

Széllel szemben: mi lehet a Ryanair titka?

2009. július 28. 12:02

A legfrissebb negyedéves adatok szerint a Ryanair az egyetlen európai diszkont-légitársaság, amelyik várakozáson felüli nyereséggel tudta zárni az előző negyedévet. A recept az agresszív költségcsökkentésben rejlik.

A fapados légitársaságokra általában igaz, hogy szinte már csak levegővételért nem kell külön fizetni út közben, egyébként minden egyes szolgáltatás pénzbe kerül. Egy plusz csomag, kényelmesebb szék, de akár még a wc-használat is külön díjas szolgáltatásnak minősül.

Különösen igaz ez az ír Ryanairre, melynek vezérigazgatója kifogyhatatlan a költségcsökkentő praktikákból. Legutóbbiak közé tartozik például a fedélzeti wc-használat fizetőssé tétele - sőt, a mosdók számának csökkentése, hogy helyükre is ülőhelyeket szorítsanak - , vagy a "függőleges ülőhelyek" biztosítása, ami azt jelenti, hogy az állva utazást választó utasok olcsóbban repülhetnek.

Utóbbi kivitelezésére már tárgyalásokba is kezdett a vezérigazgató egy repülőgépgyártóval, hogy az olyan ülő-álló alkalmatosságot fejlesszen ki számára, amely jóval kevesebb helyet foglal a hagyományos székeknél, így több utas szállítását teszi lehetővé.

Az intézkedéseknek meg is lett az eredménye: míg a legtöbb légitársaság rekord összegű veszteséggel számol, addig a Ryanair hétfőn vártnál is jobb eredményekről adott számot, 2009 első negyedévében 134,6 millió eurós nyereséget könyvelhetett el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Michael O'Leary vezérigazgató szerint a "Ryanair lesz idén az egyetlen nagy európai légitársaság, amelyik utas számot és nyereséget tekintve is növekedni tud".

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem