Féláron az LCD-tévé! Ez már nem bevásárlás, ez háború!

Pénzcentrum
2008. december 2. 09:30

Egyre több kiskereskedelmi szakértő vallja, hogy az idei ünnepi bevásárlási szezonban az emberek teljesen meg vannak kergülve, a válsággal kapcsolatos hírek által fanatizálva gyakorlatilag nem is bevásárolni mennek, hanem harcba indulnak az épp akciós termékekért, mintha ez a vásárlás lenne az utolsók egyike.

Az amerikaiak szeretnek minden alkalomra különféle fantázianeveket aggatni, így nem meglepő, hogy a kiskereskedelmi szezon hagyományos nyitányát jelképező (halálos áldozatot is követelő) fekete péntek után eljött a cyber hétfő is, mely nevéből adódóan az online bevásárlási hullám kezdetét szokta elhozni.

Az idei kivételes hétfőre az online üzletek ingyenes házhozszállítási akciókkal és nagyon komoly árengedményekkel készültek, melynek az lett az eredménye, hogy több oldal is órákra leállt a váratlanul hatalmas forgalom miatt.

A hagyományos nézőpont szerint a fekete péntekkel kezdődő hétvégén az emberek a hagyományos boltokban ölik egymást, majd hétfőn a munkahelyükre visszaérve online folytatják a bevásárlást. Hivatalos adatok az idei forgalomról csak a hét vége felé lesznek, egy 100 kereskedő megkérdezésén alapuló felmérés szerint azonban a látogatottság ugyan meredeken emelkedett a cyber hétfőn a tavaly ilyenkorihoz képest, az árbevétel azonban csak nagyon szerény, mintegy 2,4%-os növekedést mutathat.

Az indok egyszerű: a látogatók az alacsonyabb árfekvésű árukat keresik, így az egy vásárlásra jutó összeg jelentősen elmarad a korábbi években mérttől.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megkérdezettek közül a Buy.com tapasztalatai némileg ellentmondanak a többiek által hangoztatott véleményeknek, szerintük ugyanis az eredmények sokkal jobban alakulnak, mint azt remélni lehetett. Ehhez persze lehet hogy kellenek a több mint 50%-kal leárazott LCD tévék is, amilyen például az LG 52 inches modellje, melyet 3000 dollárról 1400-ra akciózott le a Buy.com.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05