Most kell plazmatévét venni! Az akció, amire kitört a hisztéria

Pénzcentrum
2008. november 26. 05:38

Előttünk áll a "fekete péntek": az ünnepi kiskereskedelmi háború hivatalos kezdete, melyre a legnagyobb áruházláncok már jó előre felkészültek. Miközben mindenki saját főhadiszállásáról kémleli a konkurenseit, a legtöbb pártatlan szakértő arra a megállapításra jutott, hogy a meghirdetett árak fényében késhegyre menő küzdelem várható a válság ellenére is vásárolni kívánók (utolsó) dollárjainak kicsalogatásáért.

A legkomolyabb akciókat ilyenkor természetesen a tömeges érdeklődésre számot tartó termékek körében érdemes keresni, hiszen ezek vonzzák az üzletekbe a rengeteg vásárlót. Az egyik ilyen "mágnes-termék" kétségkívül a lapostévé a tengerentúlon is, ezért a nagy láncok kiemelten odafigyelnek erre a szegmensre.

A meghirdetett akciókat összehasonlítva látható, hogy nagyok mintha nem tudnának egymásnak meglepetést okozni, a Wal-Mart és a Best Buy ugyanis teljesen ugyanazt a plazmatévé modellt akciózta le, gyakorlatilag ugyanarra az árszintre.

Az akciók egyben azt is jelentik szakértők szerint, hogy a bevásárlási roham egyik fő nyertese a Samsung egyik 50 inches plazmatévéje lesz, melyet a Wal-Mart 798 dollárért ad, míg a Best Buy ennél teljes egy centtel olcsóbban árul. A legtöbb tengerentúli híradás szerint a válságnak is köszönhetően az ünnepi akciók igencsak jelentősek lehetnek, így a vásárláson komolyan gondolkodóknak vélhetően nem érdemes tovább várniuk. (A legtöbb "megmondóember" egyenesen odáig megy, hogy 800 dolláros árszint alatt egyszerűen nem lehet jobb tévét kapni, így mindenképp meg kell ragadni az alkalmat.)

Magyarországon eközben egymásnak ellentmondó hírek (egyes esetekben talán inkább híresztelések) kapnak szárnyra arról, hogy érdemes-e az ünnepek utánig várni a vásárlással. Az egyik nézőpont szerint a forint gyengülése miatt az árak nagyon jelentős mértékben emelkedhetnek, ezért nem érdemes elhalasztani a vásárlást, míg más szemszögből nézve lehet arra játszani, hogy a műszaki cikkeket forgalmazó üzleteket is komolyan érinti a válság, ezért a roham lecsengésével a rajtuk maradt készleteket igyekeznek majd minél hamarabb kipörgetni, remélhetőleg erősen akciós áron.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 29. 21:48
Idén is átadták a Televíziós Újságírók Díját. Az elismeréseket nem sokkal cikkünk élesítése előtt, s...
Bankmonitor  |  2023. március 29. 14:25
Megtakarítási szakértőnk most bemutatja, milyen tényezők okozzák a pénzügyi döntéseink halogatását,...
Holdblog  |  2023. március 29. 13:05
Biztosítás. Évtizedekkel korábban, ha gyermeki énem meghallotta ezt a szót, bizony komoly fejtörést...
MNB Intézet  |  2023. március 28. 10:16
Az alacsony mobilitás konzerválja a társadalmi egyenlőtlenségeket. A jómódúaknak elvileg nem áll köz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57