11 °C Budapest

11. alkalommal osztották ki az "Év Vállalata" díjat

Pénzcentrum
2008. október 16. 13:20

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (MKME) idén 11. alkalommal osztotta ki az Év Vállalata Díjat, amely a kockázati tőke iparág elismerését fejezi ki a kimagasló gazdasági teljesítményt nyújtó hazai vállalkozásoknak. Az est fővédnöke Bajnai Gordon Nemzetfejlesztési és Gazdasági Miniszter volt. Az Év Vállalata díj az évek során komoly presztízsre tett szert a vállalatok körében. A korábbi díjazottak, így a Synergon, a Graphisoft, az Index, a Recognita, a Pharmavit, az Arcus Interactive Group, a Waberer's, a Körte-Organica, az IND Group mind igazolják, hogy a kockázati és magántőke befektetők szigorú kritériumrendszerén keresztül minősített vállalatok magukban hordozták a jövőbeni fejlődés lehetőségeit, és mára a maguk területén üzleti modellként és piacvezetőként működnek.

A 2008. év díjazottjai

A kis- és középvállalati kategóriában a 2008. Év Vállalata díjat az Interware Internet Szolgáltató Zrt. nyerte el.

Az Értékelő Bizottság részéről Orosz Györgyi a Purlitzer-díjas Este című műsor főszerkesztője, az Értékelő Bizottság Tagja kiemelte az Interware piaci szerepét, amelyet többek között minőségi szolgáltatásával, megbízhatóságával vívott ki. Növekedési stratégiájuk és versenyképességük megőrzése érdekében folyamatos fejlesztéssel nemzetközi standardok alapján is értékelhető.

Igazi márkanévként van jelen a hazai piacon. Folyamatos fejlődését, kiszámíthatóan stabil működését a hagyományokra figyelve teszi, mindazonáltal jól működő modern vállalat.

Organikus fejlődésével, folyamatos innovációval, ügyfélorientált szolgáltatásaival érte el piacvezető szerepét.

A menedzsment nagy figyelmet fordít a kiváló teljesítményt megalapozó emberi környezetre és az értékteremtésre.

Sátor Csaba az Interware Zrt. vezérigazgatója a Kis és középvállalat kategória Év Vállalata 2008 Díját Medveczky Balázstól, az MTV ügyvezető alelnökétől vehette át.

Emellett elismerő oklevélben részesült a kis és középvállalati kategóriában a Blogter Információszolgáltató Kft.

A nagyvállalati kategóriában az Axiál Kft. bizonyult a legjobbnak 2008-ban.

Az Értékelő Bizottság elismerését Guy Libot Úr, a K&H Bankcsoport vezérigazgató helyettese tolmácsolta, és adta át az Év Vállalata 2008 Díjat Harsányi Zsoltnak és Harsányiné Fodor Gyöngyinek, az Axiál kft. vezetőinek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Guy Lobot kiemelte, hogy következetesen, lépésről-lépésre építkező, a józan ész szabályait követő, transzparensen működő vállalat a gondos tervezés, az együttműködéseik során kialakult bizalmi kapcsolatok, a hazai és nemzetközi ügyfelek magas szintű kiszolgálásán túl a Magyarországon jellemzően nem alkalmazott fedezeti struktúrát alakított ki.

A Biztosíték megosztási együttműködési pénzügyi konstrukció minimalizált kockázat mellett megteremtette a vállalat növekedésének biztos hátterét, mindemellett minden fél számára biztosítja a hossszútávú, kölcsönösen előnyös együttműködést.

Az Axiál Kft. ritka unikum a hazai gazdaságban, tevékenységük globálissá teszi őket.

Nagyvállalati kategóriában további elismerésben részesült a KÉSZ HOLDING Zrt., elismerő oklevelet Varga Mihály a KÉSZ Holding elnöke Dr. Vinnai Balázstól, az IND Group vezérigazgatójától, az Év Vállalata 2007 évi nyertesétől vette át.

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület Elnökségének külön elismerését Oláh László, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület adta át a Magyar Telekom képviselőjének, a nagyvállalat innovatív tevékenységét elismerve.

Befektetési lehetőségek a pénzügyi válságban is

Az ünneplést ugyan részben beárnyékolja a jelenleg a bankvilágot is megrázó világválság, amely a nemzetközi pénzpiacot az eddiginél erőteljesebben érinti. A részvény és kötvénypiacok mélyrepülése okán a hazai nyugdíjalapokban felhalmozódott megtakarítások is folyamatosan vesztenek értékükből, ebben a helyzetben viszont érdemes figyelembe venni, hogy van olyan befektetési forma, amelyben a nyugdíjalapokat - és a bennük évtizedekre megtakarító egyéneknek - magas hozam mellett elfogadható mértékű kockázatot vállalnak. Ezek az alapok a kockázati és magántőkealapok.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?