16 °C Budapest

Új követelésbehajtó cég Magyarországon

Pénzcentrum
2008. május 6. 13:56

Saját követelésbehajtó céget nyitott Magyarországon az Atradius Hitelbiztosító, Atradius Collections néven. "A hazai gazdaságban tapasztalható jelentős körbetartozások, a tovább gyengülő fizetési morál, a hitelezők elégtelen jogi védelme, valamint a magas fizetésképtelenségi ráta miatt elengedhetetlen, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk, amely a magyar vállalatok helyi szintű, speciális igényeire koncentrál" - mondta Dr. Harka Péter, az Atradius Collections magyarországi fióktelepének vezetője. Tavaly tovább nőtt a felszámolások száma: 9823 eljárást indítottak, míg 2006-ban 9559-et.

Az Atradius Collections magyarországi tapasztalatai szerint nagy az igény a peren kívüli követelésbehajtásra. A kis helyi magánnyomozó-behajtó cégek mellett a nagy nemzetközi követeléskezelő vállalatok is jelen vannak a magyar piacon. "Kevés azonban az olyan cég, amely nem a lakossági, hanem az üzleti követelésbehajtás igazi specialistája, tapasztalt és erre kvalifikált szakemberekkel, saját nemzetközi hitelvizsgáló és hitelbiztosító háttérrel. Az Atradius Collections rendelkezik ezen jellemzőkkel " - mondta Dr. Harka Péter. "További nagy előnyünk, hogy a globális IT rendszerünk által közvetlenül tudunk magyar ügyfeleink részére helyi szintű kiszolgálással nemzetközi követelésbehajtási szolgáltatást is kínálni."

Az Atradius Collections, nemzetközi növekedési stratégiájának részeként, az elmúlt hét hónapban új irodát nyitott Magyarországon kívül Kanadában, Írországban, Hong Kongban és Szingapúron. A világszerte 16 irodával rendelkező követelésbehajtó cég 2007-ben bevételeit 18,1%-kal, alkalmazottai létszámát 25%-kal növelte.

"Az új irodák nyitása vállalatunk azon törekvését tükrözi, hogy helyi szintű tudással szolgáljuk ki ügyfeleinket a világ bármely pontján" - nyilatkozta Raymond van der Loos, az Atradius Collections Csoport igazgatója. Az Atradius Collections növekedési stratégiáját a technológiai és a humánerőforrás területén folytatott fejlesztések is támogatják. A vállalat online monitoring rendszere segítségével globálisan tudja kezelni a behajtási eljárásokat, és naprakész információkat tud szolgáltatni világszerte mind saját szakembereinek, mind az ügyfeleinek a behajtási folyamatok különböző fázisairól. Ezt a technológiát fogja átvenni az év végén induló mexikói és csehországi iroda is.

"Ügyfeleink bármikor kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy egy idegen országban szeretnék követeléseiket behajtani" - magyarázta Raymond van der Loos. "Egy idegen kultúrában ismeretlen nyelvvel és szokatlan üzleti gyakorlattal kellene megküzdeniük. Az Atradius Collections globális IT rendszerén keresztül ügyfeleink egy saját kapcsolattartó személlyel rendelkeznek, általuk ismert nyelven bármikor, akár online jelentések lehívásával is tájékozódhatnak a behajtási folyamat aktuális állásáról, amelyet egy tapasztalt helyi csapat kezel."

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?