21 °C Budapest

Magyarít a Google

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 11:30

A Google szeretné minél több ember számára elérhetővé tenni szolgáltatásait, ennek eredményeképpen már elérhető a Google Alkalmazások magyar verziója. A programcsomag segíti a kommunikációt és a csoportmunkát - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A Google Alkalmazások (Google Apps) elemei közé tartozik a 2 GB-os tárhelyet kínáló Gmail levelezőszolgáltatás, a Google Calendar napirend-tervező, melynek segítségével a soron következő fontos eseményekről ingyenes SMS-értesítést lehet kérni, a Google Talk azonnali üzenet- és fájlküldő szolgáltatás, mely internetes telefonálásra is alkalmas, a Google Page Creator, mellyel egyszerűen hozhatók létre honlapok és a Google Dokumentumok és Táblázatok.

Utóbbi komponens annyiban is segíti a csapatmunkát, hogy ugyanazt a dokumentumot egyszerre többen tarthatják nyitva külön gépeken és közösen, egy időben szerkeszthetik, miközben chat-en társaloghatnak egymással.

A sajtóeseményen a Google Alkalmazások elemei mellett bemutatásra került a Google Blogger programja, mely blog-készítő szintén elérhető már magyar nyelven is, illetve a régióért felelős termékmarketing-menedzser felvázolt a Goolge képmegosztó, a Picasa előnyeit is, mellyel 1 GB-nyi területen, hozzávetőleg 4000 kép osztható meg ingyen az interneten.

EZT OLVASTAD MÁR?