19 °C Budapest

Az alacsony adó még nem minden - Mi kell a befektetőknek?

Pénzcentrum
2007. július 26. 10:30

Továbbra is alacsonynak számít Magyarországon a társasági adó kulcsának 16 százalékos mértéke: az unión belül csak Bulgária, Ciprus, Ír- és Lettország alkalmaz ennél is alacsonyabb rátát - írja a Világgazdaság.

Az országok és területek jellemzően szinten tartják vagy csökkentik ezt az adómértéket: 2004 és 2007 között mindössze hatan (Grönland, Kuvait, Luxemburg, Holland Antillák, Fülöp-szigetek, Srí Lanka) emelték a rátát. A legdrasztikusabb mértékben Kuvait, ahol a külföldi cégek a korábbi zéró helyett akár 55 százalékos kulccsal is adózhatnak.

Térségünkben Bulgária és Románia az, ahol az elmúlt négy évben folyamatosan csökkent a társasági adó kulcsa: Bulgáriában 19,5-ről 10, míg Romániában 25-ről a magyarországival megegyező 16 százalékra. Az alacsony vállalatiadó-kulcs önmagában nem feltétlenül hat ösztönzőleg a befektetésekre. Nagyon sok függ ugyanis az adóalap kiszámításának módjától, s ez az összehasonlításokat is számottevően megnehezíti.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?