9 °C Budapest

Enyhülő feltételek: nincs megoldás a kkv-k problémájára?

Pénzcentrum
2007. június 20. 10:00

Az enyhített feltételek ellenére is sok kis- és középvállalkozás lép vissza az uniós pályázatok benyújtásától mert nem tudják vállalni az egyik legfontosabb szerződési feltétel teljesítését, vagyis a 2007-es kiírásokban már kötelezően elérendő árbevétel növekményt - írja a Népszabadság.

Az elmúlt hónapokban sok kedvező módosítás történt az uniós pályázatok benyújtásának keretfeltételeiben, többek között 10 millió forintról 5 millióra csökkent a biztosíték előírt mértéke, a fenntartási időszakot pedig 50 millió forint alatt eltörölték. A meghozott kormányrendeletet azonban a MAG Zrt. még nem tudta követni eljárásában.

Emellett a 2007-es pályázati kiírásokkal együtt megjelent az egyszerű pályázat, így lehetővé vált a könnyű és gyors kérdőíves kitöltés, amely mind a vállalkozók, mind pedig a közvetítő szervezet dolgát megkönnyíti. A pályázatok elbírálás is leegyszerűsödött, így amennyiben a pályázat formailag helyes és a jogosultság megvan, a keret erejéig automatikusan megítélésre kerül a támogatás.

A másik újdonságot a komplex pályázatok bevezetése jelentette, a nemrégiben lezárásra került pályázatok is ebbe a körbe tartoznak, amely az eddigieknél nagyobb költséghányad elszámolását teszi lehetővé.

Továbbra is problémát jelent azonban, hogy a formailag hibás, pontatlanul kitöltött űrlapok lassítják az adminisztrációt, melyeken nem cégszerű az aláírás vagy teljesen hiányzik, illetve sokszor előfordul, hogy az árajánlat és a költségvetés nincs összhangban egymással.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem