Enyhülő feltételek: nincs megoldás a kkv-k problémájára?

Pénzcentrum
2007. június 20. 10:00

Az enyhített feltételek ellenére is sok kis- és középvállalkozás lép vissza az uniós pályázatok benyújtásától mert nem tudják vállalni az egyik legfontosabb szerződési feltétel teljesítését, vagyis a 2007-es kiírásokban már kötelezően elérendő árbevétel növekményt - írja a Népszabadság.

Az elmúlt hónapokban sok kedvező módosítás történt az uniós pályázatok benyújtásának keretfeltételeiben, többek között 10 millió forintról 5 millióra csökkent a biztosíték előírt mértéke, a fenntartási időszakot pedig 50 millió forint alatt eltörölték. A meghozott kormányrendeletet azonban a MAG Zrt. még nem tudta követni eljárásában.

Emellett a 2007-es pályázati kiírásokkal együtt megjelent az egyszerű pályázat, így lehetővé vált a könnyű és gyors kérdőíves kitöltés, amely mind a vállalkozók, mind pedig a közvetítő szervezet dolgát megkönnyíti. A pályázatok elbírálás is leegyszerűsödött, így amennyiben a pályázat formailag helyes és a jogosultság megvan, a keret erejéig automatikusan megítélésre kerül a támogatás.

A másik újdonságot a komplex pályázatok bevezetése jelentette, a nemrégiben lezárásra került pályázatok is ebbe a körbe tartoznak, amely az eddigieknél nagyobb költséghányad elszámolását teszi lehetővé.

Továbbra is problémát jelent azonban, hogy a formailag hibás, pontatlanul kitöltött űrlapok lassítják az adminisztrációt, melyeken nem cégszerű az aláírás vagy teljesen hiányzik, illetve sokszor előfordul, hogy az árajánlat és a költségvetés nincs összhangban egymással.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?