16 °C Budapest

Enyhülő feltételek: nincs megoldás a kkv-k problémájára?

Pénzcentrum
2007. június 20. 10:00

Az enyhített feltételek ellenére is sok kis- és középvállalkozás lép vissza az uniós pályázatok benyújtásától mert nem tudják vállalni az egyik legfontosabb szerződési feltétel teljesítését, vagyis a 2007-es kiírásokban már kötelezően elérendő árbevétel növekményt - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az elmúlt hónapokban sok kedvező módosítás történt az uniós pályázatok benyújtásának keretfeltételeiben, többek között 10 millió forintról 5 millióra csökkent a biztosíték előírt mértéke, a fenntartási időszakot pedig 50 millió forint alatt eltörölték. A meghozott kormányrendeletet azonban a MAG Zrt. még nem tudta követni eljárásában.

Emellett a 2007-es pályázati kiírásokkal együtt megjelent az egyszerű pályázat, így lehetővé vált a könnyű és gyors kérdőíves kitöltés, amely mind a vállalkozók, mind pedig a közvetítő szervezet dolgát megkönnyíti. A pályázatok elbírálás is leegyszerűsödött, így amennyiben a pályázat formailag helyes és a jogosultság megvan, a keret erejéig automatikusan megítélésre kerül a támogatás.

A másik újdonságot a komplex pályázatok bevezetése jelentette, a nemrégiben lezárásra került pályázatok is ebbe a körbe tartoznak, amely az eddigieknél nagyobb költséghányad elszámolását teszi lehetővé.

Továbbra is problémát jelent azonban, hogy a formailag hibás, pontatlanul kitöltött űrlapok lassítják az adminisztrációt, melyeken nem cégszerű az aláírás vagy teljesen hiányzik, illetve sokszor előfordul, hogy az árajánlat és a költségvetés nincs összhangban egymással.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?